Ga bort P-plasser mot konsertbilletter

Styreleder i kommunalt parkeringsselskap trekker seg og risikerer tiltale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det kommunale selskapet Tønsberg Parkering fikk 147 billetter til sommerkonsertene med Jan Werner Danielsen og Tommy Steine i bytte mot parkeringsplasser, skriver Tønsberg Blad.

Men det var ikke bare til denne konserten det ble utdelt billetter. P-selskapet skal ha mottatt billetter til andre populære sommershow i Vestfold, blant annet i 2004.

Ment som velferdstiltak

Det var daglig leder og styreformann Pål W. Olsen i parkeringselskapet som delte ut billettene. De ga han videre til andre styremedlemmer, ansatte og forretningsforbindelser.

Bytteavtalene ble kjent etter at revisjonsselskapet Price Waterhouse Cooper (PWC), på oppdrag av kontrollutvalget i kommunen, gransket selskapets regnskaper.

Avtalen om å bytte parkeringsplasser mot konsertbilletter er ikke i seg selv ulovlig, men verdien av avtalen ble ikke regnskapsført, hverken i 2004 eller året etter.

Billettene som ble utdelt skal ha hatt en verdi på over 125 000 kroner.

Vurderer sin stilling

BYTTHANDEL: Det kommunale selskapet Tønsberg Parkering fikk gratis konsertbilletter mot parkering. Illustrasjonsfoto: Scanpix
BYTTHANDEL: Det kommunale selskapet Tønsberg Parkering fikk gratis konsertbilletter mot parkering. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer

Billettsaken kan få et etterspill i rettsvesenet.

- Dette er i utgangspunket forhold som er straffbare, og som det reises tiltale på bakgrunn av. Men det kommer an på om overtredelsene er grove eller beløpets størrelse, sier politiinspektør Harald Scharning i Vestfold politidistrikt til Tønsberg Blad.

Etter avsløringene har lederen av styret i det kommunale parkeringsselskapet sagt at han kommer til å trekke seg. Han tror også resten av styret vil gjøre det samme, skriver VG.