I RETTSALEN: Naomi Campbell under rettsaken i går, 5. august. Foto: Ap Photo
I RETTSALEN: Naomi Campbell under rettsaken i går, 5. august. Foto: Ap PhotoVis mer

Ga diamantene til venn

- Jeg tok i mot fordi jeg trodde hun ville gjøre noe ulovlig hvis hun tok diamantene ut av landet, sier venn i uttalelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):Under rettssaken mot Charles Taylor (62) som foregår ved FNs krigsforbryterdomstol i Haag, innrømmet Naomi Campbell (40) i går å ha mottatt en diamantgave fra opprørslederen.

Campbells venn, Jeremy Ratcliffe, sier nå i en uttalelse at han har gitt konfliktdiamantene som han fikk fra supermodellen til Sør Afrikanske myndigheter, skriver Skynews i dag.

Beholdt diamantene Campbell vitnet i rettsaken mot Charles Taylor i går. Hun innrømmet å ha mottatt konfliktdiamanter etter et middag med Nelson Mandela i Sør Afrika i 1997.

Men hun skal også sagt at hun ga diamantene videre til Ratcliffe som på daværende tidspunkt var direktør for Mandelas veldedighetsorganisasjon for barn.

Nå forteller Ratcliffe at han beholdt diamantene inntil nylig fordi han ikke visste hva han skulle gjøre med dem.  

- Jeg tok imot fordi jeg trodde hun ville gjøre noe ulovlig hvis hun tok diamantene ut av landet.

- Naomi sa at den kunne være til fordel for Nelson Mandela Children`s Fund, NMCF, men jeg fortalte henne at jeg ikke ville involvere dem i noe som kanskje kunne være ulovlig, sier han.

PÅ CATWALKEN: Naomi Campbell der hun hører hjemme. Foto: Stuart Ramson/Ap Photo
PÅ CATWALKEN: Naomi Campbell der hun hører hjemme. Foto: Stuart Ramson/Ap Photo Vis mer

- Til slutt bestemte jeg meg bar for å beholde dem og rapporterte ikke om hendelsen til fondet eller andre for å beskytte ryktet til NMCF, Mandela selv og Naomi Campbell. Ingen av dem tjente på dette uansett, sier Ratcliffe i uttalelsen.

Han har nå gitt steinene til politiet. Han skal vitne i retten på et senere tidspunkt.

Vekket om natten Skuespilleren Mia Farrow, som også var til stede under middagen, sier ifølge rettsdokumentene at Campbell «ble vekket om natten av at det banket på døren. Hun åpnet døren og så to eller tre menn som ga henne en stor diamant de sa var fra Charles Taylor».

Påtalemakten mistenker at edelstenen er en såkalt blood diamond og stammer fra den brutale diamantindustrien i Sierra Leone. 

I utgangspunktet ønsket ikke supermodellen å møte i retten i det hele tatt. Men hun endret mening da det ble klart at hvis hun unnlater å møte i retten i Haag 29. juli, kan hun bli straffet med opp til sju år i fengsel.