Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ga dop til elev

En ansatt ved en videregående skole i Rogaland ga bort hasj til en av skolens elever.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den ansatte ble pågrepet i sitt eget hjem mandag. Han la straks alle kortene på bordet, skriver TV2 Nettavisen.

- Han innrømmet å ha gitt cannabis til en elev ved to anledninger, sier lensmannen til avisa. I følge ham det snakk om små mengder hasj - nok til en sigarett i hvert av tilfellene. I tillegg hadde mannen hasj til eget bruk på seg da han ble pågrepet.

Mannen, som er i 40-årene og fra distriktet, ble ansatt som elevassistent ved skolen tidligere i år. Han har siden da jobbet med et prosjekt rettet mot vanskeligstilte elever ved skolen. Da han ble pågrepet mandag, sa han opp sin stilling ved skolen umiddelbart.

Pågripelsen skjedde i mannens hjem, etter tips fra publikum. Stedet skolen ligger på et lite sted, og politiet fikk flere telefoner etter at bygdesladderen begynte å gå.

Mannen risikerer bot eller fengsel for forholdet.

Da den ansatte søkte på jobb, ba skolen om en politiattest, slik som reglene er for alle nyansatte. Politiet tok da kontakt med skolen og spurte hvilken stilling vedkommende var påtenkt, men skal ikke ha kommet med noen innvendinger. Lensmannen sier til TV2 Nettavisen at mannen leverte politiattest da han begynte ved skolen i januar i år, men lensmannen kjenner ikke innholdet i denne attesten.

- Det har kun vært muntlig kontakt med politiet. De sa ingenting som skulle tilsi at han ikke skulle få en slik attest, sier rektoren til TV 2 Nettavisen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!