EKSAMEN: 1698 eksamenskandidater er rammet av at noen har fått ut eksamen. Bildet er fra en tentamen i en videregående skole. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
EKSAMEN: 1698 eksamenskandidater er rammet av at noen har fått ut eksamen. Bildet er fra en tentamen i en videregående skole. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

Ga eksamen til noen som utga seg for å være avdelingsdirektør

Utdanningsdirektoratet annullerer nesten 1700 matteeksamener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person utga seg for å være en avdelingsdirektør i Utdanningsdirektoratet og fikk tidligere i høst utdelt matematikkeksamen 1T før den ble avholdt.

Det er et brudd på de interne rutinene i Utdanningsdirektoratet.

- Vi beklager først og fremst de ulempene denne saken har medført for kandidatene som er urettmessig rammet, sier Hege Nilssen, divisjonsdirektør for analyse og vurdering i Utdanningsdirektoratet, til Dagbladet.

- Vi fant ut dette internt dagen etter eksamen var gjennomført, og vi har gjort en vurdering og valgt å annullere. Det er selvsagt veldig leit, både for oss og de som hadde eksamen, fortsetter Nilssen.

Det var en eksamen for matematikk 1T i første klasse på videregående skole, og de fleste av de som tok eksamenen var privatister, som ikke fulgte et skoleløp på en videregående skole.

Det var 1698 kandidater som tok denne nasjonale eksamenen den 23. november i år.

- Vi vet ikke hvem som har gjort det. Vi har politianmeldt det, så de etterforsker nå saken. Så vidt jeg kjenner til har ikke vi vært rammet av en sak som denne før. Vi skal selvfølgelig gå igjennom våre rutiner, det er viktig at man kan ha tillit til utdanningssystemet,  sier Nilssen.

Hun vil ikke kommentere om saken vil ha direkte konsekvenser for noen av de ansatte i Utdanningsdirektoratet.

De elevene som gikk opp til eksamen får altså ikke karakter på denne eksamenen, men et tilbud om å gå opp til ny eksamen den 27. januar.

- Vi har sendt ut meldinger til alle skoler og privatistkontorer, så hver enkelt elev vil få informasjonen, sier Nilssen.

BEKLAGER: Hege Nilssen, divisjonsdirektør for analyse og vurdering i Utdanningsdirektoratet, sier at de nå skal ha en intern gjennomgang av rutiner. Foto: Jannecke Sanne
BEKLAGER: Hege Nilssen, divisjonsdirektør for analyse og vurdering i Utdanningsdirektoratet, sier at de nå skal ha en intern gjennomgang av rutiner. Foto: Jannecke Sanne Vis mer