Corona:

Ga feil informasjon: - Beklager

Snur om «knask eller knep» og snørrete barn etter kritikk fra kjendislege.

SNUR: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) snur etter denne uttalelsen til NRK. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.23% Første dose: 78.96%

Torsdag klokka 13.00 holdt helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) sin første pressekonferanse om coronasituasjonen.

I forkant av pressekonferansen uttalte hun følgende til NRK:

- Snørrete unger kan dessverre ikke gå halloween. Man må holde seg hjemme når man er syk.

Det fikk Anders Danielsen Lie, assisterende bydelsoverlege i Nordre Aker i Oslo - og «Verdens verste menneske»-aktuell skuespiller - til å reagere.

Torsdag skriver han på sin Facebook-side:

- Snørrete unger kan ikke gå halloween, erklærer nybakt helseminister i massemedia. Irriterende at hun ikke har lest Helsedirektoratets smitteveileder for barnehagene for eksempel, som sier at barn med restsymptomer etter luftveisinfeksjon (noe snørr, tett nese og lett hoste) fint kan gå i barnehage.

Kjendislegen fortsetter:

- Dette har vi sagt gjennom hele pandemien, også når det har stormet som verst. Men å få godteri utendørs, det er altså ikke lov når man har litt snørr. Hvem er forresten ikke snørrete nå om dagen?

Dagbladet har vært i kontakt med Anders Danielsen Lie torsdag ettermiddag, og uttalelsen er gjengitt med tillatelse.

- Beklager

Nå snur helse- og omsorgsministeren om snufsete barn og Halloween.

- Det er mye en fersk helseminister skal lære! Jeg har jo tre barn og vet godt at unger stort sett er snørrete hele vinteren, uten at det betyr at de er syke.

Det skriver Kjerkol i en e-post til Dagbladet.

- Så derfor: Jeg beklager overfor alle snørrete og godtesyke barn og deres foreldre hvis jeg har skapt forvirring.

Helseministeren er tydelig:

- Snørrete barn kan gå og tigge godteri. Det er syke barn som må holde seg hjemme. Ha en strålende halloween!

KRASS KRITIKK: - Irriterende at hun ikke har lest Helsedirektoratets smitteveileder for barnehagene for eksempel, skriver lege og skuespiller Anders Danielsen Lie om helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol på sin Facebook-side. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
KRASS KRITIKK: - Irriterende at hun ikke har lest Helsedirektoratets smitteveileder for barnehagene for eksempel, skriver lege og skuespiller Anders Danielsen Lie om helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol på sin Facebook-side. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

- Stiller uten tommestokk

På torsdagens pressekonferanse ble det klart at regjeringen har besluttet å forlenge smitteverntiltak som i utgangspunktet sto for tur til å skrotes. Årsaken er smitteøkning både nasjonalt og internasjonalt.

- Jeg stiller uten tommestokk, men ikke la det være tvil, vi følger utviklingen nøye og tar i bruk tiltak om det trengs, innledet den ferske helseministeren.

Hun understreket at pandemien ikke er over, men at situasjonen i Norge er håndterbar. Kjerkol var imidlertid klar på at regjeringen vil ta i bruk nasjonale tiltak dersom det skulle være behov for det.

- Kommunene må fortsette med å innføre lokale tiltak ved smitteutbrudd når det er nødvendig og forholdsmessig. Det er ikke aktuelt med nasjonale tiltak nå, men vi følger nøye med på situasjonen, både nasjonalt og internasjonalt, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer