Ga fra seg støttenner

Statsminister Kjell Magne Bondevik har gitt fra seg elefant-støttennene han tok med seg hjem fra Nigeria. Dyrebeskyttelsen kritiserer ham for å ha sagt ja til gaven fra landets president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Nå er de plassert i Tollpakkhuset der de kanskje skulle vært fra første stund, sier assisterende tolldirektør Tom Erik Granness til Nettavisen.

Bondevik kom dermed Direktoratet for naturforvaltning (DN) i forkjøpet. DN aktet å beslaglegge støttennene. Dyrebeskyttelsen er altså ikke nådig i sin karakteristikk etter at organisasjonen ble kjent med saken. Elefanten er utryddet i Nigeria.

- Kjell Magne Bondevik burde vært modig nok til å takke nei til denne gaven, skriver sekretariatsleder Siri Relling i Dyrebeskyttelsen Norge i et brev til statsministeren, og legger til at signaleffekten til Norges og Nigerias befolkninger er veldig uheldig.

Bondevik sa torsdag til TV 2 at han vil «ordne opp» etter å ha innført tennene til Norge. Støttennene er en gave fra president Olusegun Obasanjo som Bondevik besøkte i februar 2000. Dyrebeskyttelsen peker på at Bondevik representerer opprinnelseslandet til Brundtland-kommisjonen der viktigheten av biologisk mangfold vektlegges.

Bondeviks kone, Bjørg Bondevik, vil trolig sende to slangeskinnsvesker til samme sted etter at det er gjort kjent at de fleste slike vesker er laget av utryddingstruede kvelerslanger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer