Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Senator Larissa Waters i Australia har skrevet amme-historie

Ga full pupp i helsedebatten

Senator Larissa Waters i Australia vartet opp med næringsrik multitasking.

MULTITASKING: Senator Larissa Waters i Australia ammer sin vesle datter mens hun fremmer et forslag i Senatet. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Senator Larissa Waters i Australia er den første politikeren som noensinne har ammet i landets parlament, skrev Dagbladet 10. mai.

Nå har den framstående politikeren tatt den næringsrike multitaskingen et skritt videre.

- Dette er første gangen jeg har måttet fremme et forslag mens jeg ammer, skriver Waters på Twitter i dag, ifølge Herald Sun.

Politikeren fra venstre-fløypartiet The Greens ammet vesle Alia Joy mens hun fremmet et forslag om behandling av svart lungesykdom, en sykdom som først og fremst rammer arbeidere i kullgruver, melder Huffington Post.

Ble historisk

Underhuset i Australia sluttet seg i fjor til Senatet og gikk inn for å tillate amming, men inntil Waters ble historisk i mai var det ingen politiker, verken i Underhuset eller i Senatet, som hadde benyttet seg av muligheten.

Regelendringen kom i kjølvannet av en debatt i 2015, da statsråd Kelly O'Dwyer ble anmodet om å pumpe seg for brystmelk, slik at hun kunne utføre sine parlamentariske plikter.

- Vi trenger flere kvinner og foreldre i parlamentet, og vi trenger flere familievennlige arbeidsplasser, samt fleksibel og rimelig barnepass for alle, skriver Larissa Waters på Facebook.

Ifølge Telegraph skrev Waters på Twitter etter å ha ammet i Senatet for første gang:

«Så stolt av at min datter Alia er den første babyen som er ammet i det føderale parlamentet! Vi trenger flere kvinner og foreldre i nasjonalforsamlingen».

Følsomt tema

Amming er et følsomt tema i mange parlamenter rundt om i verden.

I 2007 fikk stortingsrepresentant Heidi Sørensen (SV) kritikk etter å ha ammet sin fem måneder gamle datter under en åpen høring på Stortinget.

I 2016 ble den spanske politikeren Bescansa Carolina både berømmet og kritisert for å ha ammet den vesle gutten sin i parlamentet.

I fjor anbefalte en rapport at amming bør vurderes tillatt i det britiske Underhuset.

Et parlamentsmedlem har advart mot dette, da det kan «medføre latterliggjøring i tabloidpressen».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!