Ga Hedstrøm bakoversveis

I et internt FrP-notat får stortingsrepresentant Øysten Hedstrøm så hatten passer av partiformann Carl I. Hagen. Hedstrøm og partikollega Jørn L. Stang får kjeft for å ha drevet fraksjonsvirksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grunnen er at Hedstrøm og Stang i mars i år arrangerte et hemmelig møte for 20-25 FrP-sympatisører i Sarpsborg. Ledelsen i lokallaget var ikke informert om møtet, til tross for at møtelokalet ble bestilt i partiets navn. Fylkesformann i Østfold FrP, Stig T. Nordberg, klaget saken inn for partiledelsen.

I det interne notatet som Dagsavisen har fått adgang til gjør ledelsen det klart at de oppfatter møtet som fraksjonsvirksomhet og at de tar avstand fra samlingen. Samtidig rettes det kritikk mot den offentlige skittentøyvasken som fulgte i etterkant av møtet. «Dette har vært meget skadelig for partiet», skriver generalsekretær Geir Mo i notatet.

Carl I. Hagen og resten av partiledelsen tar Hedstrøm og Stang i skole, og gjør det klart at lokallag og fylkeslag heretter skal informeres på forhånd når politiske møter arrangeres.

Verken Hagen eller Mo vil kommentere notatet og viser til at vedtaket er internt.

Mye tyder på at Hedstrøm og Stang kan få problemer med å få fire nye år på Stortinget for Østfold FrP. Et økende antall lokallag er sier seg lei av det de karakteriserer som årelangt maktmisbruk fra de to og mobiliserer for å hindre gjenvalg av duoen.