Gå i tog på Internett

Her er en strålende nyhet til landets sofaradikalere: I år kan dere forbli i sofaen også på første mai. Nå er det nemlig mulig å gå i 1. mai-tog via Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glem slitsom trasking i glisne opptog. Nå kan du heller velge å vise din grenseløse solidaritet hjemmefra. Det eneste du trenger gjøre er å løfte et par fingrer.

Jens på nett

Fingrene bruker du til å taste adressen www.1mai.org på tastaturet på datamaskinen din. Deretter kan du registrere deg som deltaker i årets største virtuelle 1. mai-tog.

Bak tiltaket står blant annet Ap, AUF og LO som sikkert har merket synkende oppslutning om de tradisjonelle arrangementene.

Parolen du vil gå under velger du selv. Er du ikke fornøyd med de du finner, kan du lage din egen.

De fleste har sluttet opp om de tradisjonelle: «Flere barnehager» og «Slå tilbake rasismen».

Karl Eirik gliser

Av mer kuriøs art er kanskje parolene: «Mer miljøvern for mindre penger» , «Like opsjoner for likt arbeid» og, noe overflødig, «Nei til sensur av paroler» . I tillegg merker vi oss at blant de om lag tusen deltakerne i det virtuelle 1. mai-toget, har politisk rådgiver Torbjørn G. Eriksen i Finansdepartementet valgt seg sin egen parole: «Ja til ansvarlig finanspolitikk» . Det vekker sikkert begeistring hos finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Men foreløpig går Eriksen helt aleine.

1. mai: Er du av den mer adstadige typen, kan du taste www.1.mai.org og registrerer deg som deltaker i tog på internett.