- Ga ikke info om konkrete løsninger

Schjøtt-Pedersen nekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statssekretær Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) fastholder at han ikke har gitt informasjon om konkrete løsninger for bankene i sine samtaler med DnB NOR-sjef Rune Bjerke.

I dagene som ledet opp til offentliggjøringen av regjeringens redningspakke på 350 milliarder kroner, var det hyppig kontakt mellom bankene, Finansdepartementet og Norges Bank.

I tillegg hadde Schjøtt-Pedersen ved Statsministerens kontor (SMK) kontakt med Bjerke. Banksjefen ringte første gang tirsdag 7. oktober, den dagen statsbudsjettet ble lagt fram.

- Bjerke fortalte at kapitalstrømmen hadde tørket inn og ville forsikre seg om at regjeringen skjønte alvoret. Det største problemet var langsiktig finansiering. Vi hadde kontakt igjen torsdag, men jeg hadde verken grunnlag for eller ønske om å fortelle om konkrete løsninger vi jobbet med, sier Schjøtt-Pedersen til NTB.
Målrettede tiltak
Statssekretæren sier at han under samtalene med Bjerke stilte spørsmål på en søkende, åpen måte slik at regjeringen kunne sette inn målrettede tiltak som ville virke. Han avviser kategorisk at han har gitt fra seg opplysninger som kan ha blitt brukt av DnB NOR som grunnlag for innsidehandel med statsobligasjoner.

Schjøtt-Pedersen understreker at SMK selv tok kontakt med Kredittilsynet for å redegjøre om kontakten.

- Jeg er overhodet ikke urolig for den granskingen som tilsynet nå gjennomfører. Jeg har ikke opptrådt ukorrekt og har ikke gitt opplysninger om konkrete løsninger, framholder statssekretæren.

Han sier det var omfattende kontakt mellom de involverte i finanskrisen i disse dagene, en kontakt han beskriver som «helt naturlig i denne type situasjon».

Det var også SMK som fortalte om sms-kontakten mellom Bjerke og statsminister Jens Stoltenberg (Ap). Den foregikk lørdag, men heller ikke her ble det sagt noe om konkrete løsninger, får NTB opplyst ved SMK.


Hastesak
Kredittilsynet sier at granskingen har høy prioritet og at det jobbes for fullt.

- Vi kan ikke si noe om innholdet i granskingen, hvem vi snakker med eller hvor lang tid det vil ta. Men vi står på, opplyser seksjonssjef for markedsansvar, Geir Holen, til NTB.

GA IKKE INFO: Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) fastholder at han ikke har gitt informasjon om konkrete løsninger for bankene i sine samtaler med DnB NOR-sjef Rune Bjerke Foto: Scanpix
GA IKKE INFO: Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) fastholder at han ikke har gitt informasjon om konkrete løsninger for bankene i sine samtaler med DnB NOR-sjef Rune Bjerke Foto: Scanpix Vis mer

Han utelukker imidlertid at saken kan være ferdig gransket til tirsdag, da Fremskrittspartiet ønsker en ny høring på Stortinget, denne gang om bankenes bruk av redningspakken og utsiktene til lavere rente for folk flest.

Tilsynet undersøker salget av obligasjonene for å finne ut om banken kan ha hatt innsideinformasjon om regjeringens redningspakke som ble lagt fram søndag 12. oktober.

Statssekretær Roger Sandum i Finansdepartementet sier at man nå vil avvente granskingen til Kredittilsynet.

- Vi føler oss trygge på at den kontakten Finansdepartementet hadde med DnB NOR i disse dagene var helt uproblematisk, sier Sandum til NTB.

- Ga ikke info om konkrete løsninger