Testtabbe på Haukeland:

- Ga ikke mening

Lea Høbæk Hovland (22) fikk feil prøvesvar da Haukeland universitetssykehus rotet med prøvene. Nå tar sykehuset grep.

FORVIRRET: Lea Hobæk Hovland skjønte lite da PCR-testen var negativ samme kveld som hurtigtesten var positiv. Foto: Privat
FORVIRRET: Lea Hobæk Hovland skjønte lite da PCR-testen var negativ samme kveld som hurtigtesten var positiv. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag oppdaget mikrobiologisk avdeling ved Haukeland universitetssykehus at to analysebrett med coronaprøver sendt til Bergen legevakt hadde blitt byttet om.

- Vi oppdaget at to brett med 96 prøver på hvert brett var blitt forvekslet med hverandre. De hadde blitt byttet om, slik at prøvesvarene fra det ene brettet ble gitt ut på prøver fra det andre brettet, sier sjef på mikrobiologisk avdeling på Haukeland, Elling Ulvestad, til Dagbladet.

- Hvilke konsekvenser fikk dette for pasientene?

- Det gjorde at 30 pasienter, som hadde blitt satt i isolasjon, ikke skulle ha blitt satt i isolasjon, mens 30 som var smittet ikke ble isolert.

  • Bergens Tidende omtalte saken først.

Forvirret

Blant dem som ikke ble satt i isolasjon, var Lea Hobæk Hovland. 22-åringen hadde selv vært i karantene etter at samboeren hadde testet positivt for corona.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer