Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ga ingen signaler om PR-støtte til Kjøll

Departementet diskuterte saken i april.

DEPARTEMENTET AVVISER: Ifølge Næringsdepartementet har minister Sylvia Brustad aldri gitt signaler om at de vil ta regningen for Berit Kjølls kommunikasjonsråd i Aker-saken. FOTO: SCANPIX
DEPARTEMENTET AVVISER: Ifølge Næringsdepartementet har minister Sylvia Brustad aldri gitt signaler om at de vil ta regningen for Berit Kjølls kommunikasjonsråd i Aker-saken. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Tidligere Aker Holding-styremedlem Berit Kjøll har har varslet at hennes monsterregning for bruk av PR-rådgivere fra GeelmuydenKiese, kommer til å havne hos Næringsdepartementet, meldte TV2 i går.

Kommunikasjonsbyrået skal ha 740 000 kroner for arbeidet de utførte for Kjøll i konflikten mellom Kjell Inge Røkke, Berit Kjøll og Næringsdepartementet i april og mai i år.

- Ingen signaler
I dag bekrefter departementet overfor Dagbladet.no, at Kjøll, som var statens representant i styret, har diskutert bruken av kommunikasjons- rådgivere med den tidligere Flytog-sjefen.

Men de er tydelige på at det ikke er gitt at staten tar regningen.

- Berit Kjøll tok opp dette spørsmålet første gang i april. Vi ga da ingen signaler om at det var aktuelt for departementet å dekke hennes utgifter til kommunikasjonsrådgivning. Vi kommer til å ta stilling til dette når vi får den formelle anmodningen fra Kjøll, sier ekspedisjonssjef Mette Wikborg i Næringsdepartementet til Dagbladet.no

Etter det Dagbladet.no efarer, skal Kjøll ha varslet at hun over sommeren vil komme tilbake til saken.

Hun forsøkte først å sende regningen til Aker Holding, som avviste kravet. Aker Holding ville i dag ikke kommentere saken.

Konflikt
Berit Kjøll kom under sterk kritikk i konflikten mellom staten og Kjell Inge Røkke om de omstridte salgene av selskaper fra Aker ASA til Aker Solutions i starten av april i år.

Staten er deleier i Aker Solutions som følge av sin eierpost i morselskapet Aker Holding, der Berit Kjøll representerte staten i styret. Hun fikk kritikk for å ikke ha informert departementet om handelen - som mange eksperter mente var ulønnsom. Kjøll mente Kjell Inge Røkke hadde lurt henne.

Fulgte opp Kjøll
Før moms er regningen på 590 000, bekrefter daglig leder Stein Jacob Frisch i Geelmuyden Kiese overfor Dagbladet. Sammen med to kollegaer hadde han ansvaret for oppfølgingen av Kjøll.

DYRE GODE RÅD: Berit Kjøll har fått en regning på 740 000 kroner fra GeelmyudenKiese. FOTO: SCANPIX
DYRE GODE RÅD: Berit Kjøll har fått en regning på 740 000 kroner fra GeelmyudenKiese. FOTO: SCANPIX Vis mer

- Hvem bestilte oppdraget?

- Vi ble hyret inn av statens representant i Aker Holding-styret. Vi har forholdt oss til Berit Kjøll. sier Frisch til Dagbladet.

- Hvem sa Kjøll at skulle stå for betalingen?

- Detaljer som det legger ikke vi oss opp i. Den gang var det bare å brette opp ermene og sette i gang. Det var viktig for Kjøll å raskt få håndtert over 100 pressehenvendelser i døgnet og vi jobbet døgnet rundt i to måneder. Det var viktig at pressen ble fulgt godt opp, vi var tilsammen tre stykker som jobbet med denne saken, sier Frisch.

Dyr affære
Nærings- og handelsdepartementet har allerede brukt over 7 millioner kroner på juridiske råd i forbindelse med konflikten rundt Aker Solutions. Tre forskjellige firmaer ble leid inn for å gi råd og styrke departementets argumentasjon.

De juridiske rådene fra advokatfirmaet Selmer kostet staten 4,2 millioner kroner. Kollegaene i Simonsen fakturerte 2,1 millioner kroner, mens de finansielle rådene fra Pareto kom på 850.000 kroner, melder NRK.

Opposisjonen kritisk
Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein, sa i går til at han så det som uaktuelt at regningen skulle betales av skattebetalernes penger.

- Det er helt urimelig at skattebetalerne skal betale denne regningen. Vedkommende har vært statens representant i et stort selskap, og da må man forvente at vedkommende klarer å redegjøre, også overfor media, for hva vedkommende har gjort, sier Leirstein ifølge NTB.

Berit Kjøll har så langt ikke besvart Dagbladet.nos henvendelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling