Gå inn i din tid

Dette OPPROPET utfordrer oss alle til å vise motstand mot de holdninger som fører til at unge mennesker mister liv og frihet i vårt samfunn. Standupkomikeren og spaltisten Shabana Rehman står i spissen for oppropet, og ber alle om å delta på en massemønstring i Oslo neste lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vi ba om et flerkulturelt samfunn, nå har vi fått det. Møt opp for å støtte barn og unge!

Denne ukas hendelser bør vekke oss til handling. Til å vise ungdom at de ikke er «kringsatt av fiender», men av venner.

Førstkommende lørdag på Jernbanetorget inviterer vi dere alle til å vise motstand mot de holdningene som fører til at unge mennesker mister liv og frihet i dagens Norge. Det gjelder selvmord på grunn av press, drap på frie kvinner, og forfølgelse av unge mennesker som ønsker å følge sin sjel og sin samvittighet. Vi skylder ungdommen dette. Vi kan ikke tolerere holdninger som forteller ungdommer at de skal vente og lide fordi det ennå vil ta 20 år til før det blir «bedre».

Dere er alle invitert. Barn og voksne, kvinner og menn, i alle aldrer. Det er vi selv som nå må bryte kulturelle, religiøse og tradisjonsmessige barrierer. Det er nå vi må gi slipp på holdningene som skaper avstand. Det er nå vi må kjempe for at våre barn og unge skal få bli kjent med hverandre, forelske seg og leve livet sammen på tvers av religion, kultur og tradisjon. Vi vil ikke ha et hyklersk samfunn som roper «ja til et fargerikt fellesskap» og samtidig dolker ungdommen i ryggen ved å oppdra dem som fremmede for det samme samfunnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.