Donald Trump:

- Gå inn i historien som en «pussy»

Bare timer før angrepet på Kongressen skal Donald Trump ha presset Mike Pence i en telefonsamtale, ifølge New York Times.

PRESSET: Avtroppende president Donald Trump skal i en telefonsamtale med visepresident Mike Pence bare timer før angrepet på Kongress-bygningen ha presset visepresidenten, ifølge New York Times.
PRESSET: Avtroppende president Donald Trump skal i en telefonsamtale med visepresident Mike Pence bare timer før angrepet på Kongress-bygningen ha presset visepresidenten, ifølge New York Times. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Stormingen av Kongressen 6. januar har rystet USA til kjernen, og mange mener Donald Trump nå må stå ansvarlig for det de mener var å oppildne supporterne til opprør.

Nå avslører New York Times hva som skal ha skjedd i timene før angrepet på Kongressbygningen.

Ifølge den amerikanske storavisa skal visepresident Mike Pence ha fått en telefonsamtale fra president Donald Trump like før han dro til Kongressbygningen forrige onsdag.

- Truet Pence

Storavisa viser til to personer som har blitt orientert om samtalen, og skriver at Trump i samtalen presset Pence til å ikke godkjenne valgresultatet.

- Du kan enten gå inn i historien som en patriot, sa Trump i samtalen med Pence ifølge avisa, og la til:

- Eller du kan gå inn i historien som en pussy (pingle).

Også i dagene i forkant av den formelle godkjenningen ble Pence hardt presset av presidenten til å nekte å godkjenne seieren. Blant annet ble det arrangert et møte mellom dem i Det ovale kontor, som varte i rundt en time.

Pence sa på sin side at det ikke var noe han hadde myndighet til å gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer