Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ga intervju om Dreamliner-flyene - her er han på vei til oppsigelsessamtaler

- Jeg er veldig spent og preget av saken, sa fagforeningstoppen Roger Handeland til Dagbladet rett før møtet med Norwegian.

FLYTRØBBEL: Roger Handeland er her på vei inn til oppsigelsessamtaler med Norwegian på Fornebu. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET.
FLYTRØBBEL: Roger Handeland er her på vei inn til oppsigelsessamtaler med Norwegian på Fornebu. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FORNEBU (Dagbladet): Fagforeningstoppen Roger Handeland i Norwegian gikk klokka 14 i dag inn til oppsigelsessamtaler på Fornebu.

Bakgrunnen skal være et intervju han ga i Finansavisen om Norwegians problemer med selskapets to Dreamliner-fly.

- Jeg stiller meg veldig spørrende til dette møtet, sa Handeland før møtet.

Han sa ikke mye før møtet, men innrømmet at denne saken har satt sitt preg.

- Jeg er veldig spent og preget av saken.

Handeland ville ikke si så mye om hva han tror utfallet av samtalene blir, men ville vente til møtet var over.

- Jeg er stolt av å jobbe i Norwegian, og er veldig spent på utfallet, sa Handeland.

Helt vanlig møte Informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, sier til Dagbladet at dette ikke er et ekstraordinært møte.

- Det er ikke uvanlig at medarbeidere innkalles til samtale med arbeidsgiver. Vi kommenterer ikke personalforhold i media, sier Sandaker-Nielsen.

Intervjuet om feil Handeland er også leder i Norsk Flytekniker Organisasjon. Denne oppsigelsessamtalen er et resultat av et intervju han ga til Finansavisen om flymodellen Dreamliner i september. De intervjuet han om Norwegians problemer med selskapets to Dreamliner-fly.

Han svarte da på hva de tekniske problemene besto i, hvilke råd han ville gi Norwegiansjef Bjørn Kjos og om problemene kunne bli langvarige. 

- Alle fly har innkjøringsproblemer, men her har Norwegian tatt en kalkulert risiko, var noe Handeland sa i dette intervjuet.

Innkallingen til samtaler er etter arbeidsmiljølovens paragraf 15.1, som har tittelen «Drøfting før beslutning om oppsigelse». Det er intervjuet han ga til Finansavisen som vil være temaet for møtet.

- Jeg ser veldig alvorlig på dette og er spent på agendaen for møtet. Jeg er hovedtillitsvalgt og har ikke gjort annet enn å uttale meg på vegne av samtlige flyteknikere i Norge, sa Handeland den gangen.

Dagbladet følger saken.

SPENT: Handeland ville ikke si annet enn at han var spent før han forsvant inn dørene på Fornebu. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET.
SPENT: Handeland ville ikke si annet enn at han var spent før han forsvant inn dørene på Fornebu. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling