Ga jobb til sykepleier som satte narkosprøyte på seg selv

Dømt til fengsel og bot etter nytt narkotyveri på Sykehuset Østfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Sykepleieren ved Sykehuset Østfold som forsynte seg med flere morfinpreparater, ble allerede under utdannelsen avslørt for å ruse seg på jobb og stjele medikamenter.

Likevel fikk han fullføre sin sykepleierutdannelse, for deretter å bli ansatt ved Sykehuset Østfold Fredrikstad, skriver Fredrikstad Blad.

Nå er han dømt til 30 dagers betinget fengsel og 3.000 kroner i bot. Han er også fratatt sin autorisasjon som sykepleier.

Stjal morfin

I løpet av fem uker, forsynte han seg med morfinpreparater i form av ampuller, tabletter og plaster mens han var i jobb ved sykehuset.

Fredrikstad Blad avslører at den mannlige sykepleieren også tidligere har havnet i søkelyset for narkotikaovertramp i sykehusjobb.

Allerede under sykepleierstudiene kom rusproblemene for en dag. Likevel ble han verken stanset av Høgskolen i Østfold, Helsetilsynet eller Statens autorisasjonskontor for helsepersonell.

I mars 2003, under en praksisperiode ved Sykehuset Østfolds avdeling i Halden, satte han en sprøyte med Stesolid på seg selv inne på et toalett på sykehuset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer