- Ga kona arsenikk i sykesenga

Politiet mener at ektemannen (42) som er siktet for å ha forsøkt å drepe sin kone med arsenikk (40), fortsatte å gi henne gift mens hun lå på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ektemannen ble i går varetektsfengslet for en uke med brev og besøksforbud, siktet for overlagt drapsforsøk på sin kone. Overraskende nok ba politiet om bare en ukes fengslingstid, og begrunnet behovet for varetektsfengsling med fare for bevisforspillelse

Retten fant at det var skjellig grunn til å mistenke 42-åringen for å ha forsøkt å forgifte og drepe sin kone.

I siktelsen hevder politiet at ektemannen først har forgiftet henne i hjemmet i indre Oslo, for så å fortsette forsøket på giftdrap på Ullevål sykehus.

Arsenikk i blodet

Forgiftningen på sykehuset skal ha skjedd mens kvinnen var alvorlig syk. Mens legene lette etter årsaken til at kvinnen ble gradvis svekket og lammet, skal mannen ha foret henne med mer gift, mener politiet

Kvinnen var innlagt på sykehuset fra april til juni.

Politiet mener at giften er blitt gitt kvinnen gjennom mat ektemannen har brakt med til henne på sykehuset. Etter at diagnosen arsenikkforgiftning først ble stilt, har legene målt seg fram til arsenikkonsentrasjonen i kvinnens blod på ulike tidspunkt under sykehusoppholdet. Giftstoffene brytes ned i kroppen i løpet av en gitt tid, og legene kan måle svingninger i konsentrasjonen.

Dødelig dose


Kvinnen hadde på et tidspunktt under sykehusoppholdet så høy arsenikkonsentrasjon at hun måtte ha fått i seg giften etter innleggelsen, mener politiet.

Ektemannen er for tida innlagt på nevrologisk avdeling på Ullevål sykehus med ryggplager, den samme avdelingen hans forgiftede kone lå på da hun svevet mellom liv og død. Han ble brakt til rettssalen i sykesenga, liggende forklarte han seg om kjennskap til saken.

Han nektet seg straffskyldig.