Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ga langvarig partikollega styrelederjobben i Statnett

Ny styreleder i Statnett utpekt av olje- og energiminster Ola Borten Moe.

EIER: Som olje- og energiminster utpeker Ola Borten Moe (Sp) styret i Statnett. Foto: Alf Ove Hansen  / Dagbladet
EIER: Som olje- og energiminster utpeker Ola Borten Moe (Sp) styret i Statnett. Foto: Alf Ove Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går skiftet staten ut sin styreleder i Statnett. Vervet gikk fra Bjarne Aamodt til mangeårig Senterparti-mann og tidligere statssekretær Kolbjørn Almlid.

- Jeg kunne godt tenke meg å fortsette. Det er opp til eieren, staten, å avgjøre hvem som skal sitte i styret, sier avgått styreleder Bjarne Aamodt til Dagbladet.

Kabler til Europa Statnett eier og driver hovedparten av sentralnettet for strøm i Norge, som kalles «riksveiene i norsk strømforsyning». De siste årene har selskapet satset stort på eksisterende om kommende strømkabler til Europa. Selskapet har over 850 ansatte og hovedkontor i Oslo.

Aamodt har ikke opplevd at hans egne synspunkter og Olje- og energidepartementets (OED) ønsker for Statnett har vært på kollisjonskurs.

- Ikke når det gjelder de overordnede strategiene. Om det har vært nyanser på enkeltpunkter, så har det alltid funnet sin løsning på en grei måte.

Geografi og politikk Den nye styrelederen har både geografi og parti til felles med trønder-statsråden Ola Borten Moe (Sp). Almlid har lang fartstid i Senterpartiet og har vært både statssekretær i OED på 90-tallet og fylkesordfører i Nord-Trøndelag.

Almlid har også en lang styrekarriere bak seg, blant annet for Nord-Trøndelag elektrisitetsverk (NTE), ENFO og Mid-Gas. Fram til årsskifte er han også styreleder for Helse Midt-Norge.

Til Trønder-Avisa sier olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) at utnevnelsen av Almlid er begrunnet i hans store og brede samfunnsengasjement.

NY STYRELEDER: Kolbjørn Almlid.

Foto: Ned Alley
NY STYRELEDER: Kolbjørn Almlid. Foto: Ned Alley Vis mer

- Dessuten har han omfattende kunnskap om sektoren, slik at hans kandidatur som styreleder var ganske opplagt, sier Moe til avisa.

Almlid har ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag.

BYTTET UT: Avtrådt styreleder i Statkraft, Bjarne Aamodt.
BYTTET UT: Avtrådt styreleder i Statkraft, Bjarne Aamodt. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media