Ga leserne strippevideo av russejente (19)

Jenta ble filmet mens hun strippet på russesamling. I kveld la TV2 Nettavisen ut lenke til videoen, uten hennes tilllatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jenta kastet klærne foran medelever ved Atlanten videregående skole i Kristiansund for to uker siden, i et forsøk på å bli russepresident. Flere medier omtalte da saken.

I kveld la TV2 Nettavisen ut et oppslag med direkte lenke til et videoopptak som viser jenta mens hun kaster alle klærne. I teksten på forsiden av avisa skriver de «19-åringen kastet klærne foran sjokkerte medelever for å bli russepresident. Se video her».Videoen av strippingen varer i litt over to minutter. Videofilmen er tatt opp et stykke ut i salen mens 19-åringen kaster både bh og truse på scenen.

- Alvorlig

Rektor Harald Stokke ved skolen er skuffet over at det trolig er medelever av jenta som har lagt videoopptaket ut på nettet. Han reagerer imidlertid sterkere på at TV2 Nettavisen lager et oppslag av saken som leder leserne rett inn til videoen.

- Jeg synes dette er fryktelig trist og veldig dårlig gjort. Jeg vil kalle det spekulasjon, og utnyttelse av en ung jente, sier Stokke til Dagbladet.no.

Rektoren har vært i kontakt med 19-åringen og familien hennes i kveld. Jenta sier hun ikke har gitt avisa tillatelse til å vise videoen, og hun skal ha reagert sterkt på oppslaget.

- Dette begynte kanskje som en latterlig sak som kunne avskrives som ungdommelig dumhet, men nå kan den være i ferd med å bli svært alvorlig, sier Harald Stokke.

Vurderer rettslige skritt

Rektoren forteller at skolen tidligere i dag fikk nyss om at det fantes en video av strippeseansen på ei hjemmeside på nettet. Lærerne diskuterte saken, og bestemte seg for å forsøke å finne ut hvem som hadde lagt den ut. Han ante imidlertid ikke at TV2 Nettavisen ville lage en artikkel med lenke til videoen.

- Jeg synes det er forferdelig at en seriøs nettavis gjør slike ting.

Skolen vurderer å gå videre med saken.

- Det er helt klart at vi må ta dette opp med elevene, og diskutere hvordan vi kan forhindre at slikt skjer i dagens teknologialder. I morgen vil jeg også diskutere saken med juridisk avdeling i fylket og se hva vi kan gjøre.

- Spekulativt

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk presseforbund reagerer også på TV2 Nettavisens oppslag.

- Dette er spekulativt av Nettavisen. Men først og fremst dumt av dem. Dette er en invitasjon til alle skruller som ønsker å videreformidle den slags. Dette har selvsagt ingenting i det offentlige rom å gjøre, sier Kokkvold til Dagbladet.no.

- Pressen har et informasjonsansvar. Det ansvaret burde bety at vi lar være å viderformidle dette her. Men jeg tror ikke hun har en god sak om hun klager til PFU, med mindre hun gjorde dette i svært beruset tilstand. Jeg blir bare litt oppgitt over hva som passerer.

Også russestyret i Kristiansund reagerer på at TV2 Nettavisen videreformidler videoen.

- Det er veldig dumt at noen har lagt ut video av episoden på Internett, og det er dårlig av TV2 Nettavisen å lenke til den. De skal jo være en profesjonell medieaktør, sier russeformann Louise Garshol til Dagbladet.no.

• TV2 Nettavisen: - Videoen er av offentlig interesse

«STRIPPESJOKK»: Bildet viser TV Nettavisens forside mens saken lå som oppslag. Avisa brukte et illustrasjonsfoto i artikkelen, men lenket direkte til den omtalte strippevideoen.
LENKET TIL VIDEOEN: Leserne av artikkelen kunne klikke seg direkte inn til strippevideoen.
REAGERER: Rektor Harald Stokke reagerer på at ei avis lenker til videoen.