Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ga lokfører Danmarkstur etter tabbe

Lokføreren gjorde en tabbe under avgang fra Oslo S. Siden han selv sa i fra til ledelsen, ble han premiert med en ferie for hele familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om ikke ærlighet varer lengst, så varer den i NSB ihvertfall helt over Kattegat. I siste nummer av konsernets internblad «Vingehjulet» fortelles historien om lokfører Svein Magne Morken som «tabbet» seg til en ferie.

Det var under en avgang fra Oslo S. tidlig på morgenen at han gjorde en feil. En kollega oppdaget tabben og sa i fra til Morken, som selv varslet ledelsen. Det betalte seg.

- Vi ville markere at Morken har bidratt på en positiv måte. Tidligere var det en kultur med å gå direkte på årsakene, og tjenestemennene ble syndebukker. Nå vil vi ha åpenhet rundt feil som blir begått, og så rette opp feilene, sier sikkerhetssjef Svein Ivar Johannessen i NSB Drift og teknikk til Aftenposten.

Johannessen vil ikke si noe om selve feilen Morken gjorde, men nøyer seg med å si at «isolert sett var det ikke en alvorlig feil».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media