Kronprinsparets fond:

Ga millioner til selskaper som selger tjenester til grunnskoler

Kronprinsparets fond har gitt over fem millioner kroner i støtte til aksjeselskaper som selger tjenester til grunnskoler. Utdanningsforbundet og Skolederforbundet er kritiske.

GA STØTTE: Kronprinsparets fond ga 3,5 millioner kroner til Lærervikaren AS i fjor og i år. Trivselsleder AS har fått støtte i flere år. Her sammen med leder av Det kongelige sekretariat Olav Heian-Engdal (36) og fondets daglig leder Irene Lystrup (36). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GA STØTTE: Kronprinsparets fond ga 3,5 millioner kroner til Lærervikaren AS i fjor og i år. Trivselsleder AS har fått støtte i flere år. Her sammen med leder av Det kongelige sekretariat Olav Heian-Engdal (36) og fondets daglig leder Irene Lystrup (36). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste årene har kronprinsparet hentet inn internasjonale selskaper, mangemillionærer og styregrossister til Kronprinsparets fond. Nå har fondet bidratt med over fem millioner kroner, rådgivning og promotering til to aksjeselskaper, Lærervikaren AS og Trivselsleder AS.

Selskapene selger tjenester og produkter til barne- og ungdomsskoler i Norge.

Overskudd og millionlønn

Trivselsleder AS ble startet i 2010 og har ti ansatte. Salg av aktivitetsprogrammer, leker og utstyr til flere hundre norske skoler har skapt trivelige overskudd i flere år.

Driftsinntektene var i fjor på 15,3 millioner kroner og egenkapitalen på 6,4 millioner kroner. I tillegg har selskapet brukt penger på lån og investeringer i utenlandske datterselskaper.

I fjor fikk daglig leder Kjartan Eide (46) utbetalt 1,8 millioner kroner i lønn, bonus og godtgjørelser, en økning på 400 000 kroner fra 2015. I tillegg fikk han et ekstra pensjonsinnskudd på 104 000 kroner.

Eide opplyser at styret i selskapet har fastsatt hans årslønn til 1,5 millioner kroner. Styret består av ham selv og medeier Tommy Bottenvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer