Ga millionstøtte uten søknad

Støres statssekretær lovet Felix Tschudi UD-støtte over to uker før søknaden ble sendt.

UTEN SØKNAD: Utenriksminister Jonas Gahr Støres (Ap) tidligere statssekretær Elisabeth Walaas godkjente og annonserte den omstridte UD-støtten på et møte med Felix Tschudi og Rederiforbundet ukevis før søknaden var sendt. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
UTEN SØKNAD: Utenriksminister Jonas Gahr Støres (Ap) tidligere statssekretær Elisabeth Walaas godkjente og annonserte den omstridte UD-støtten på et møte med Felix Tschudi og Rederiforbundet ukevis før søknaden var sendt. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det går fram av tidligere hemmeligholdte UD-dokumenter som Dagbladet nå har fått innsyn i.

I et internt UD-notat står det svart på hvitt at «UDs støtte til prosjektet er godkjent og annonsert av statssekretær Walaas på møte med F. Tschudi, Rederiforbundet m/flere 25. september 2008».

Dette var over to uker før Norges Rederiforbund sendte inn søknaden om den omstridte millionstøtten.

HastebehandletDagbladet har tidligere omtalt at denne søknaden ble saksbehandlet i rekordfart. Fra UD mottok søknaden om millionstøtte til senteret i Kirkenes, gikk det bare fire dager før utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) offentlig røpte millionbevilgningen. I et foredrag for Høgskolen i Bodø sa han at UD ville gå inn og støtte prosjektet «krone for krone».

Dette var om lag tre uker før søknaden ble formelt godkjent, den 7. november 2008. 

- Vanlig saksbehandlingI sin redegjørelse til Stortinget forklarer utenriksministeren uttalelsen slik:

- I mitt foredrag ved Nordområdesenteret ved Høgskolen i Bodø 14. oktober omtalte jeg dette initiativet. Jeg viste blant annet til at det her ble lagt opp til en 50/50 deling mellom UD og næringen, representert ved Tschudi Shipping Company. Jeg presiserte at UD måtte gå grundig inn i søknaden i tråd med vanlig saksbehandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer