Ga én million til Frelsesarmeen

- Ikke vanlig med så store gaver, sier Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen til Dagbladet.

GIVERGLEDE : En anonym giver ga én million til Frelsesarmeen i Kristiansand. Pengene går til å hjelpe vanskeligstilte i Norge, både til jul og ellers i året. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
GIVERGLEDE : En anonym giver ga én million til Frelsesarmeen i Kristiansand. Pengene går til å hjelpe vanskeligstilte i Norge, både til jul og ellers i året. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere denne uka mottok frelsesarmeen i Kristiansand én million kroner i gave fra en giver som vil være anonym, skriver Fædrelandsvennen.

- Gaver får vi alltid, men ikke så store beløp som denne, såvidt jeg kjenner til, sier kaptein i Frelsesarmeen, Kolbjørn Ørsnes til Dagbladet.

Den anonyme giveren ønsker ikke noe oppmerksomhet rundt seg selv, men har gitt gaven for å støtte Frelsesarmeens arbeid for de svakeste i samfunnet.

- Vi har snakket med giveren om det, som sa at vi godt kunne fortelle hvor mye vi hadde fått, men personen ønsker egentlig ikke mer fokus på saken enn det. Vi er selvfølgelige takknemlige for gaven, sier Ørsnes til Dagbladet. Uvanlig gave Andrew Hannevik, Informasjonssjef i Frelsesarmeen, sier til Dagbladet at at det er sjeldent at de mottar så store beløp fra enkeltgivere.

- Det er ikke vanlig å få så store gaver. Julegrya er en 114 år gammel tradisjon, og de fleste gavene er kontanter i mindre beløp. Alt fra noen kronestykker til sedler opp til noen tusenlapper. Det er nettopp derfor julegryta er en fin tradisjon, fordi det er en mulighet for alle til å bidra med litt.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer