Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ga ny styrke til El Commandante

Chavez besøkte Castro på sykeleiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAVANA (Dagbladet.no): Venezuelas president Hugo Chavez har vært på sitt bebudede bursdagsbesøk til Cubas president Fidel Castro.

Seks bilder av de to vennene og statslederne ble i dag publisert i avisen til det cubanske kommunistpartiet Granma.

Ifølge avisen «kjemper Castro for livet», og de to presidentene og USA-kritikerne er avbildet ved noe som ser ut som en sykeseng der Castro ligger, i like røde skjorter.

Han er hos Castro

I Havana er det ingen som har sett Chavez, men folk vet han er i landet.

- Han er hos Castro, han er på sykebesøk, han kommer ikke for å møte det cubanske folket, sier de her.

Ifølge Granma var gårsdagens besøk «en uforglemmelig ettermiddag delt mellom to brødre. Besøket ga ny styrke til den modige il commandante, som har vunnet tusen seire, som kjemper for en ny seier for sitt liv.»

- Hvor syk?

RØDT TOPPMØTE: Venezuelas president Hugo Chavez (t.v) i møte med sin sykmeldte kubanske kollega Fidel Castro i Havana. Bildet ble i dag publisert på nettsidene til den statlige avisen Granma. Foto: Estudios Revolucion-Granma/Reuters/Scanpix
RØDT TOPPMØTE: Venezuelas president Hugo Chavez (t.v) i møte med sin sykmeldte kubanske kollega Fidel Castro i Havana. Bildet ble i dag publisert på nettsidene til den statlige avisen Granma. Foto: Estudios Revolucion-Granma/Reuters/Scanpix Vis mer

Ifølge Reuters har også Bolivias president Evo Morales sunget bursdagssang for Castro, og uttalt at han skal ta med bursdagskake dekket med cocablader på besøk, selv om han ikke har satt noen dato for når han vil komme.

Chavez har tidligere under Castros sykeleie uttalt seg både om Castros helse, og om vennskapet mellom de to.

På tross av bildene publisert i går og i dag, er mange internasjonale analytikere usikre på hvor syk Castro egentlig er, og mange cubanere er engstelige for hva som kan skje dersom deres president gjennom 47 år dør.