Ga øl-penger til TV-aksjonen - fikk malurt i begeret

Anti-rusorganisasjonen Actis likte ikke utelivskongenes hjelp til de fattige.

ØL OG VANN FOR LIVET: Utelivsmennene Henrik Lysell og Thomas Larsen Nyborg håpet å gi 200 mennesker vann for et helt liv ved å gi ti kroner for hver solgte halvliter øl til TV-aksjonen. Foto: Trude Brænne Larssen/Gjengangeren
ØL OG VANN FOR LIVET: Utelivsmennene Henrik Lysell og Thomas Larsen Nyborg håpet å gi 200 mennesker vann for et helt liv ved å gi ti kroner for hver solgte halvliter øl til TV-aksjonen. Foto: Trude Brænne Larssen/Gjengangeren Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Før TV-aksjonen «Vann forandrer alt» for ei uke siden meldte Gjengangeren i Horten at utelivskongene Henrik Lysell og Thomas Larsen Nyborg ville gi 10 kroner for hver solgte halvliter øl lørdagen før TV-aksjonen.

Lysell håpet at tiltaket ville gi 10.000 kroner til TV-aksjonen.

- Det er nok til å gi 200 mennesker vann for et helt liv! sa han til Gjengangeren.

Det gikk ikke upåtalt hen.

- Kobler øl og bistand Nå har generalsekretær Mina Gerhardsen i organisasjonen Actis gått ut med kritikk mot tiltaket. Actis er et samarbeidsorgan for frivillige organisasjoner på rusfeltet.

- Økt alkoholkonsum står i direkte kontrast til folkehelse, og vi mener det også bryter med intensjonen i TV-aksjonen. Vi ser at rusproblemer ofte er et hinder for utvikling og synes derfor det er synd at ølsalg og bistand koples på denne måten, sier hun til Gjengangeren.

Gerhardsen mener det hadde vært bedre om Lysell og Larsen Nyborgs utesteder Saxon King og Glassmagasinet heller hadde engasjert seg med å selge vann eller alkoholfrie drinker.

Ikke billigsalg Mina Gerhardsen svarer slik når Dagbladet spør om hun ikke er redd for å virke humørløs med utspillet sitt:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer