NY RUNDE: Letingen etter det savnede flyet fra Malaysia Airlines er innstilt 17. januar i fjor. Nå er det planer om å gjenoppta letingen. Bildet viser et fly tilhørende luftforsvaret i New Zealand som deltok i leteaksjonen etter det savnede flyet i 2014. Foto: Rob Griffith / Reuters / NTB Scanpix
NY RUNDE: Letingen etter det savnede flyet fra Malaysia Airlines er innstilt 17. januar i fjor. Nå er det planer om å gjenoppta letingen. Bildet viser et fly tilhørende luftforsvaret i New Zealand som deltok i leteaksjonen etter det savnede flyet i 2014. Foto: Rob Griffith / Reuters / NTB ScanpixVis mer

MH370

Ga opp jakten på «spøkelsesflyet» etter 1046 dager. Nå vil de starte ny leteaksjon

Et amerikansk selskap har sendt et skip til Indiahavet i håp om å gjenoppta letingen etter savnede MH370 fra Malaysia Airlines.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjer til tross for at selskapet Ocean Infinity ennå ikke har kontrakt på et leteoppdrag.

Søkefartøyet Seabed Constructor forlot havnebyen Durban i Sør-Afrika tirsdag som ledd i en plan om å lete etter vrakrester sør i Indiahavet. Skipet er utstyrt med ubemannede ubåter som kan dykke ned til store dyp.

Selskapet uttaler at skipet har brukt en periode med godt vær til å bevege seg nærmere et mulig leteområde.

- Dette vil spare tid, skulle kontrakten komme på plass slik vi håper, heter det.

Malaysias samferdselsminister Liow Tiong Lai har opplyst at myndighetene forhandler med Ocean Infinity og vil komme med en uttalelse om utfallet neste uke.

Malaysia Airlines MH370 forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing 8. mars 2014 med 239 personer om bord. Kun enkelte vrakdeler fra flyet er funnet. Myndighetene i Malaysia, Kina og Australia stanset letingen etter flyet 17. januar i fjor. Den hadde da pågått i 1.046 dager.

I løpet av årene som er gått siden ulykken, har letemannskapene saumfart et havområde på 120 000 kvadratkilometer vest for Australia.

Det antas at flyet styrtet i Indiahavet etter å ha lagt om kursen på vei fra Kuala Lumpur til Beijing.

STOPPER OPP: Malaysia Airlines-flyet MH370 forsvant i 2014, og det er fortsatt et mysterium hva som har skjedd med flyet. På grafikken fra Flightradar24 kan du se hvordan signalene fra flyet plutselig forsvinner. Video: Flightradar24 Vis mer Vis mer