Ga opp

Etter fem dager på rømmen meldte 17 år gamle Ismail Josef seg seint i går kveld for politiet. Unggutten vil trolig bli siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter voldsepisoden på Stortovet i Oslo i forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 28 år gammel mann døde som følge av skadene han pådro seg. 17-åringen var tilstede den sjebnesvangre natt til torsdag i forrige uke. Siden da har han vært etterlyst gjennom Interpool. 17-åringen ankom Fornebu lufthavn i Oslo sammen med sin forsvarer, advokatfullmektig Egil Hatling, ved 22-tida i går kveld.

Hatling hadde tidligere på dagen varslet etterforskningsleder ved Oslo politidistrikt, om at siktede ville melde seg sammen med ham mellom 22.00 og midnatt. Det løftet ble overholdt og siktede ble etter avtale pågrepet på Fornebu ved ankomst fra Helsinki. Der han hadde opphold seg sammen med venner og familie i noen dager.

- Min klient ville melde seg fordi han var innblandet i episoden på Stortorvet. Han har sterk medfølelse med fornærmedes familie og er dypt ulykkelig over det som har skjedd, sier Hatling som ikke ønsker å komme inn på det faktiske hendelsesforløpet eller skyldsspørsmålet.

Ifølge Hatling skal 17-åringen trolig avhøres i morgen formiddag. Da er det opp til politiet å avgjøre om gutten skal framstilles for vareteksfengsling. Hvis siktelsen lyder på legemsbeskadigelse med døden til følge kan unggutten risikere inntil åtte års fengsel.

To andre gutter i 16-års alderen sitter varetektsfengslet i samme sak. Ifølge Aftenposten har ansvarlig jurist i saken antydet løslatelse av disse to under forutsetningen av at 17 åringen meldte seg.

Det var 17-åringes nærmeste familie som i slutten av forrige uke kontaktet advokatfullmektig Hatling.

- Familien hadde allerede da vært i kontakt med ham og fått forståelse for at gutten ønsket å melde seg, sier Hatling.

Ifølge Hatling tok 17-åringen seg ut av landet ved hjelp av bil og båt og havnet til sist i Helsinki.