Ga opplysninger om flere sex-overgrep

BERGEN: Flere sex-skandaler kan komme for en dag i Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-medlem Lars Kristian Helming (41) ga i går ifra seg mye materiale til politiet om det han mener er klare sex-overgrep foretatt av flere tillitsvalgte i Frp.

- Det er først og fremst informasjon om de to sakene som er omtalt i pressen. Jeg vil også legge fram nye navn i dette sakskomplekset. Men jeg oppgir ikke navn på personer som har bedt om fortrolighet, sier Helming.

Avhør

Lars Kristian Helming sto klar på trappa til politihuset i Bergen klokka 09.45 i går. Han snakker om sju jenter og to gutter som skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep i Frp.

Helming har mye erfaring med intrigemakeri og maktkamp på den politiske arenaen. For ti år siden var han fylkestingsrepresentant for Pensjonistpartiet, men han røk ut av partiet på grunn av internt bråk.

For fire år siden ble han medlem av Frp. Der skal han ha bidratt i kulissene til å få flere hoder til å trille når konfliktene har vært på det heteste.

Bisto prest

For kort tid siden bisto han en prest med problemer på jobben. Nå framstår han som en slags rådgiver for seksuelt misbrukte tillitsvalgte.

AVHØR:</B> Lars Kristian Helming møtte til avhør hos politiet i Bergen i går.