- Ga ordre om å spise FN-ansatte

Charles Taylor ga ordre om at soldatene måtte spise ofrene, påstås det i en rettssak mot Liberias tidligere president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag kom det fram brutale og sjokkerende opplysninger under rettsaken mot Liberias tidligere president, Charles Taylor. Han står tiltalt for massive forbrytelser mot menneskeheten i krigsforbryterdomstolen for Sierra Leone i Haag.

Joseph «Zigzag» Marzah var Taylors operasjonssjef og leder for Taylors dødsskvadron før sistnevnte ble president. Han forteller at afrikanske fredstyrker, og til og med FN-ansatte ble drept og spist av Taylors milits. Det skriver blant annet nyhetsbyrået AP.

Anklaget for massmord

Anklager beskrev Marzah som et nøkkelvitne for å få kunnskap om den tidligere liberiske presidentens operasjoner i Liberia, og nabolandet Sierra Leone. I Sierra Leone er Taylor anklaget for å stå bak tusenvis av drap, voldtekter og amputeringer begått av hans lojale soldater.

Taylor, som er 59 år gammel, erklærte seg ikke skyldig i elleve anklager om krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. 

Taylor er anklaget for å ha hovedansvaret for volden i Sierra Leones borgerkrig som ble avsluttet 2002. I tillegg er han siktet for å ha handlet med illegale diamanter for å finansiere konflikten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer