Promillekjøring

«Ga» over én i promille

Føreren hevdet det måtte være noe galt med brusen.

«FORDERVET BRUS»: En mann i 50-årene er nylig dømt for promillekjøring, men hevdet selv at han bare hadde drukket Solo. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB
«FORDERVET BRUS»: En mann i 50-årene er nylig dømt for promillekjøring, men hevdet selv at han bare hadde drukket Solo. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB Vis mer
Publisert

Nylig måtte en mann i 50-åra møte i Telemark tingrett, siktet for promillekjøring i januar, noe mannen først hadde nektet for da han ble stoppet av politiet.

Forklaringen til mannen, som først ble gjengitt i Telemarksavisa, var av det uvanlige slaget.

«Soloen han drakk måtte ha vært dårlig», noe mannen forklarte at han hadde oppdaget etter tre glass.

«Han fylte opp et fjerde glass, da gikk det opp for ham at soloen var dårlig», står det i dommen mot mannen som er fra Kragerø.

Hadde ikke frontlys

Mannen ble oppdaget av en politipatrulje som ble oppmerksomme at mannen kjørte uten frontlys.

Patruljen mistenkte promillekjøring og ba mannen om å ta en promilletest, noe han ikke ønsket å gjøre. Etter fire mislykkede forsøk fikk politiet til slutt bekreftet mistanken om at han kjørte i beruset tilstand. Mannen ble tatt med inn til blodprøve, som også viste at mannen hadde kjørt med promille.

Ifølge lokalavisa hadde mannen 1,06 i promille, men hevdet at han ikke hadde drukket noe alkohol den samme kvelden, bare noen øl kvelden i forveien.

PROMILLESVAR: Andreas Døhl blåser 0,34 i promille i det profesjonelle alkometeret Dräger 6820, som er det samme som politiet benytter. Verdiene ble målt opp mot seks andre alkometere. Her får du svaret på hvilket alkometer du kan stole på, og hvilke du bør holde deg unna. Alle foto/video: Christian Roth Christensen Vis mer

Ble ikke trodd

I den enstemmige dommen fra tingretten er det ingen tvil om at dommerne ikke tror på mannen.

Hans forklaring framstår konstruert og lite troverdig. Retten er ikke i tvil om at tiltalte visste at han hadde drukket alkohol kort tid før den aktuelle bilkjøringen, og at han i det minste burde ha forstått at han var påvirket av alkohol over den tillatte grensen», står det i dommen.

Det kommer også fram at mannen kjørte uten lys på bilen for ikke å bli sett.

«Solo-turen» førte til at mannen ble dømt til 21 dagers betinget fengsel og 35 000 kroner i bot. Han har også mistet førerkortet i 22 måneder og må betale saksomkostninger på 3000 kroner.

Det er ukjent for Dagbladet om dommen er anket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer