Ga politiet Jacksons truser

Michael Jacksons Calvin Klein truser kan gi DNA-bevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mickael Jacksons hvite «Calvin Klein»-underbukser og håndskrevne lapper var blant sakene som ble gitt til påtalemyndigheten som behandler barnemishandlingssaken mot den falmende pop-stjerna.

Gjenstandene ble gitt av Henry V. Vaccaro - entreprenøren som fikk gjenstandene fra Jackson-familien etter en rettstvist om et feilslått forretningsforhold.

Vaccaro skal ha funnet trusene i bunnen av garderoben der flere av Michael Jacksons kostymer var lagret. Han hevder å ha blitt fortalt av påtalemyndigheten at trusene skal analyseres på jakt etter DNA som skal sammenlignes med øvrige spor i saken.

Bekrefter beslaget

Robert Honecker fra påtaleenheten i Monmouth County bekrefter at de for flere uker siden overtok gjenstandene. Men han vil ikke si hvorfor de har samlet inn disse. Han sier gjenstandene er gitt videre til myndighetene i California, som senere kom tilbake for å hente flere Jackson-gjenstander fra Vaccaro, melder nyhetsbyrået AP.

Blant annet skal det være to håndskrevne lapper, tilsynelatende fra Jackson, og en jovial liste over «regler» skrevet av et barn som kjente til at Jackson lot barn bo på sin enorme eiendom «Neverland».

«Dear Rubbers»

En av de håndskrevne lappene var adressert «Dear Rubbers» (Rubbers kan bety både kondom eller gummistøvler red. adm.), en termologi Jackson skal ha brukt på gutter som overnattet på eiendommen. Lappen inneholder en farvellhilsen til guttene, signert «Love M.J.».

En annen lapp var adressert til broren Titos nå avdøde (1994) kone Dolores. Den oppfordrer henne til å lese en avisartikkel om barnemishandling høyt til hennes barn. Vidrere står det «selv deres egne slektninger kan være overgripere», skal Vaccaro ha sagt til avisa The Star-Ledger of Newark.

Tre små griser

På listen over regler skulle barna se minst to korte episoder av «de tre små grisene» daglig, samt kunne historien om Peter Pan utenatt, og være «idioter og oppføre seg rart hele tiden».

Samlingen av Jackson-gjenstander inneholder også gulltråd-kostymer, regnskapsdokumenter, brev, utnevnelser, og en av Michael Jacksons første kostymer da han var en del av Jackson 5.

Vaccaro har sagt at resten av samlinga er videresolgt til en anonym europeer, og vil ikke oppgi hvilken pris han fikk for klenodiene.

- Ikke skyldig

Fredag erklærte Jackson seg ikke skyldig ovenfor storjuryen som har utvidet barnemishandlingstiltalen mot ham til også å omfatte konspirasjon og forsøk på barnekidnapping, frihetsberøvelse, og utpressing.

En talsmann for Santa Barbra, California, statsadvokatkontor ville ikke kommentere beslaget av eiendelene.

TRUSER: Henry V. Vaccaro har gitt påtalemyndighetene flere av Michael Jacksons private eiendeler. Blant annet et par hvite Calvin Klein truser.
TILTALT: Den falmende pop-stjerna møter en alvorlig tiltale. Nå kan også hans gamle truser bli lagt fram som bevis mot ham.