Ga politiinfo til kjent kriminell: Ble forfremmet

Her er politibetjenten på jobb, til tross for at han er dømt for å ha overlevert politiets etterretningsinformasjon til en ransdømt kamerat.

PÅ JOBB: Her er den domfelte polititjenestemannen på jobb i sitt politidistrikt. Han beholdt jobben - og ble senere forfremmet - selv om han hjalp en kjent kriminell med etterretningsinformasjon. Foto: Eidsvoll Ullensaker Blad
PÅ JOBB: Her er den domfelte polititjenestemannen på jobb i sitt politidistrikt. Han beholdt jobben - og ble senere forfremmet - selv om han hjalp en kjent kriminell med etterretningsinformasjon. Foto: Eidsvoll Ullensaker Blad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROMERIKE (Dagbladet): I går avslørte Dagbladet hvordan to norske finanskjendiser bruker store ressurser i sin jakt på et voldtektsoffer de hevder farer med løgn.

Påstandene om voldtekt ønsker de kjent døde og maktesløse. For å bevise sin uskyld har de brukt flere hundre tusen kroner på privatetterforskere og andre utgifter. En rekke dokumenter er trolig tilegnet på ulovlig vis.

Men finansmannen Christer Tromsdal er ikke den eneste i saken som har tilegnet seg dokumenter ulovlig.

Også voldtektsofferet «Heidi» (27) har fått slike dokumenter - via en straffedømt ransmann og hans kamerat i politiet.

På oppdrag for kriminell Ifølge en tingrettsdom hentet den daværende politibetjenten ved Romerike politidistrikt i 2007 ut etterretningsinformasjon fra politiregisteret Indicia på oppdrag fra en kjent kriminell (30).

I dommen fra 2008 betegnes 30-åringen som politimannens kamerat. 30-åringen er straffedømt en rekke ganger, blant annet i en av landets største svindelsaker og for et større ran.

Mannen har en rekke dommer etter dette skjedde, men var også før 2008 straffedømt og en kjent kriminell, noe som også framgår av dommen mot politimannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer