Ga seg selv «lommepenger»- avtale verdt 90 000 kroner

Britiske politikere lagde nye regler rett etter den omfattende frynsegode-skandalen.

FOR: Parlamentsmedlem Alan Duncan sitter i komiteen som har endret reglementet for støtte når britiske politikere ikke bor i hovedboligen sin. Det medfører at de som bor lite hjemme, kan inkassere over 90 000 kroner i året i ekstra inntekter. Foto: REUTERS/SCANPIX
FOR: Parlamentsmedlem Alan Duncan sitter i komiteen som har endret reglementet for støtte når britiske politikere ikke bor i hovedboligen sin. Det medfører at de som bor lite hjemme, kan inkassere over 90 000 kroner i året i ekstra inntekter. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Britiske politikere har i all stillhet innført nye regler som gjør det mulig for dem å få over 92 000 kroner til ulike utgifter uten å legge ved noen kvitteringer, melder The Telegraph.

En gruppe parlamentspolitikere har utformet de nye reglene, som gjør det mulig for politikerne å kreve en 25 pund, 250 kroner,  i «lommepenger» for hver kveld de ikke oppholder seg i sitt eget hjem.

Den britiske avisa fortsetter å gå britiske parlamentspolitikere i sømmene, etter en rekke avsløringer i den stadig voksende frynsegode-skandalen som har rystet Storbritannia denne våren.

Opp 40 000 kronerFlere britiske politikere har trukket seg eller blitt suspendert, etter at det ble avslørt at de hadde fått igjen penger til kjøp av blant annet barberhøvler, et juletre, oppussing, gjødsel, sjokolade, skifting av lyspærer og kattemat.

Sentrale ministre i Gordon Browns regjering trakk seg etter avsløringene om utnytting av frynsegodene, blant dem kommunalminister Hazel Blears og og innenriksminister Jacqui Smith. Flere toppolitikere har også trukket seg på grunn av feilrapporteringer i forbindelse med refusjon av boligutgifter. Før de nye reglene ble utformet, var det toppen mulig å få dekket utgifter uten kvitteringer for 4800 pund, nesten 49 000 norske kroner. Nå er det mulig for politikerne som tilbringer alle netter borte fra hjemmet som er registrert som deres hovedbolig å få igjen 9125 pund, over 92 000 kroner. Utbetalingen kommer i tillegg til de andre rause støtteordningene britiske politikere har for boliglån, leie og andre utgifter. Det er en liten komite bestående av blant annet lederen av Underhuset i det britiske parlamentet, Labour-politikeren Harriet Harman, som har fått forslaget til å gå gjennom med minimal diskusjon nå i sommerferien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer