Ga sønnen aids

NEW YORK (Dagbladet): Brian Stewart ga sin 11 måneder gamle sønn en sprøyte med hiv-smittet blod. Gutten er nå døden nær, og faren funnet skyldig i forsøk på overlagt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sønnen, som ble født utenfor ekteskap, har aids. Stewart, som nå er 32 år, ga den lille babyen hiv-sprøyten i februar 1992. Gutten var da innlagt på sykehus for astma. Fire år seinere fikk gutten diagnosen aids.

Barnet er blitt holdt i live ved medisinering døgnet rundt. Han blir matet med en sonde i magen, har mistet hørselen og har vært sekunder fra døden flere ganger.

- Dødsdommen

- Sønnen min er frarøvet en normal barndom og har fått en tidlig dødsdom, sa den gråtende moren, Jennifer, da juryen avsa sin kjennelse lørdag.

Juryen anbefalte at Brian Stewart dømmes til livsvarig fengsel.

Når gutten dør, risikerer Stewart å bli tiltalt for overlagt drap, og da kan han bli dømt til døden.

Verken moren eller faren har aids, og påtalemyndigheten mener at Stewart, som var blodtekniker på et sykehus, stjal hiv-infisert blod på arbeidsplassen sin, og sprøytet blodet inn i sønnen.

Moren kunne i retten fortelle at Stewart hadde gitt henne beskjed om at hun kunne glemme barnebidrag. Årsaken, sa han, var at han visste at gutten ikke kom til å leve mer enn i fem år.

- Hadde motiv

Brian Stewart forsøkte i retten å overbevise juryen om at gutten har fått aids av andre enn ham. Moren har hatt kontakt med barneovergripere, men ingen har kunnet påvise at gutten har vært seksuelt misbrukt eller vært borti infiserte sprøyter.

- Stewart hadde både kunnskapen og rutinen for utføre udåden. Og enda viktigere, han hadde motivet, sa aktor Ross Buehl.

- Bare en anklage

Stewarts forsvarer, Joe Murphy, la vekt på at ingen hadde sett at tiltalte satte sprøyten på sønnen sin.

- En tragedie er ingen forbrytelse, og teorier er ikke fakta. I denne saken kastet mamma ut en anklage, og alle godtok den umiddelbart, sa han.

Stewart har allerede gjort det klart at han vil anke dommen.