Ga teppeselgere 410 000,-

Ekteparet i 80-årene fra Kristiansand valgte å stole på de utenlandske dørselgerne - gang på gang på gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansandsparet endte med å bli lurt for over 410 000 kroner. Først ga de fra seg sparepengene, før de begynte å ta opp lån, skriver Fædrelandsvennen.

- Det eldre paret er utnyttet og lurt etter å ha vært godtroende og snille. Vi vil advare folk mot dem som kommer på døra for å selge noe eller spør etter penger, sier politioverbetjent Geir Hansen ved allmennavsnittet på Kristiansand politistasjon til avisa.

Det første besøket fikk de 6. september. Den veltalende mannen med utenlandsk utseende ville selge tepper, og tross ekteparets uvilje endte de med gulvpryd for 6500 kroner. Politiets teori er at mannen spredte ryktet om de lettovertalelige menneskene, for 14. mai sto det igjen besøk på døra.

Nå var det tre utlendinger som hadde med tepper som gaver. Kristiandsansparet trodde dem da de fortalte at de trengte penger for å hente familiemedlemmer hjem til Norge. Ekteparet lot seg kjøre til banken der de tok ut 60 000 kroner - penger som skulle betales tilbake innen to uker.

- Vi har en kvittering, men den sier ingen ting, sier Hansen til Fevennen.

To av mennene returnerte seinere med en ny historie. De trengte penger for å tollklarere et teppeparti, så igjen ble mannen i 80-årene med til banken for å bidra økonomisk.

- Pengene ble gitt til dem som skulle betale tollen. De hadde dårlig tid, så de rakk ikke å gi noen kvittering, forklarer Hansen melder Fædrelandsvennen.

Siden har paret ikke sett snurten av de over 410 000 kronene de endte opp med å gi fra seg. Politiet har fått signalement på en av mennene, og har sendt ut en begjæring om pågripelse.

<B>TYVEN: Poster fra filmen «Thief in Bagdad», som altså hadde et flyvende teppe.