Ga ti millioner for å anmelde Seim

2002: Carl Fredrik Seim kjøper verftet Mjellem & Karlsen sammen med Tor Arne Uppstrøm. 2004: Tor Arne Uppstrøm spiller hovedrollen når en forretningspartner får ti millioner for å politianmelde Seim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet kan i dag avsløre hvordan en hemmelig avtale mellom Oslo-legen Bjørn Gilbo og forretningsmannen Kjell Knoop endte med politianmeldelse av Carl Fredrik Seim. En anmeldelse Seims gamle partner Tor Arne Uppstrøm skal ha jobbet aktivt for å få på plass.

Lege og investor Bjørn Gilbo var klar for en hard rettsstrid etter at han kjøpte selskapet Peletron Offshore for 18 millioner i 2002. Gilbo følte seg lurt, og hadde saksøkt selgeren Kjell Knoop og hans fullmektig i salget, Carl Fredrik Seim, for ti millioner kroner.

2. februar i år ble striden imidlertid løst, gjennom en oppsiktsvekkende avtale:

Bjørn Gilbo trakk søksmålet på ti millioner. Til gjengjeld leverte Kjell Knoop anmeldelse mot Carl Fredrik Seim for bedrageri og underslag i forbindelse med salget.

Uppstrøm sentral

Bjørn Gilbo har nære forbindelser til Seims gamle partner, Tor Arne Uppstrøm. Etter det Dagbladet erfarer, spilte Uppstrøm en hovedrolle når det gjaldt å kreve at anmeldelsen ble en del av forliket.

-  Jeg ble mildt sagt forbannet da jeg fikk vite om denne avtalen. Jeg trodde ikke det var mulig å bruke politiet på denne måten. Det er tydelig at Uppstrøm gjør det han kan for å sverte meg, sier Seim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer