Ga tiåring elektrosjokk med kabler - skulle drive ut onde ånder

Nok et foreldrepar mistenkt for tortur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På mandag faller dommen i saken som har sjokkert Sverige, og ikke minst byen Borås. Nå er nok en familie i samme by mistenkt for å ha tortuerert et barn for å drive ut onde ånder, skriver den svenske avisa Expressen.

I denne saken er det foreldrene til en da ti år gammel jente som er mistenkt for å blant annet ha gitt sin datter elektriske støt i et forsøk på å drive ut onde ånder.

Elektriske kabler Foreldrene søkte i 2008 om støtte fra sosialtjenesten i Sverige, de ville ha med seg sin da 10 år gamle datter til hjemlandet, Kongo, for å gjennomføre en åndeutdrivelse på henne, skriver Dagens Nyheter(DN).

Svaret ble at de ble fratatt omsorgen for jenta med tvang, og hun ble plassert i fosterhjem.

Foreldrene skal blant annet ha holdt fast jenta og forsøkt å feste elektriske kabler inn i munnen på tiåringen, for å gi henne støt.

Spydde blod Ved et tilfelle skal jenten ha blitt mishandlet slik at hun ble kjørt til sykehuset i en ambulanse. Ifølge DN hadde hun hjernerystelse og spydde blod.

Jenta sa da til legene at hun hadde blitt mishandlet av noen ungdommer.

- Jeg kan bekrefte at foreldrene er mistenkt for grov mishandling og frihetsberøvelse. Etterforskningen er i gang, og vi håper å være ferdig før sommeren, sier Daniel Larson, som representerer påtalemyndigheten, til Dagens Nyheter.

Samme evangelistforsamling På mandag faller dommen i en sak der to svensk pastorer, en far og en stemor er tiltalt for heksetortur av en 14 år gammel jente. 

Også i dette tilfellet skal barn ha blitt utsatt for forsøk åndeutdriving.

Ifølge Dagens Nyheter er begge familiene fra samme sektlignende evangeliske forsamling i Malmö.

I avhør har 14-åringen fortalt om hva som skjedde her. Hun har beskrevet både voldsomme ritualer og åndeutdrivelser.

Mens hun ble holdt fanget, fikk hun føttene bundet sammen, og hun ble  brent med en glodvarm kniv, har hun fortalt.

- De truet meg og sa «om du ikke erkjenner dine synder kommer vi å skjære deg i biter og putte deg i en svart søppelpose. Du kommer til å bli mat for krypdyr og himmelens fugler»", har jenta fortalt.