Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gå til sengs 4. april!

Skal du få et barn til tusenårsskiftet, må du snart sette i gang. Planlegg en rolig påske og slå til i sengehalmen rundt 4. april. Da kan det bli et milleniumsbarn på deg!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Får du barn midnatt mellom 31. desember i 1999 og 1. januar i år 2000, kan du regne med oppmerksomhet fra hele Norge og hele verden.

Stor oppmerksomhet

I England har flere TV-selskaper laget avtaler med sykehusene om å få filme eventuelle milleniumsbarn. Svenske Kanal 5 følger 100 gravide kvinner som kjemper om å føde milleniumsbabyen.

I Norge planlegger Tusenårsskiftet Norge A/S stor oppmerksomhet rundt årets viktigste fødsel.

4. april i køya

De som ligger best an til å få det første barnet i år 2000, er kvinnene som har den første dagen med menstruasjon rundt 24.- 25. mars, ifølge professor Thomas Åbyholm ved Kvinneklinikken på Rikshospitalet.

Disse damene har eggløsning rundt 4. april. Og det beste tidspunktet for å prøve å bli gravid er på eggløsningsdagen eller et par dager i forkant.

- Er alt håp ute for de som ikke har eggløsning på denne tida?

- De fleste blir bare gravide under eggløsningen, som bare varer et par dager. Men mange barn blir født for seint eller for tidlig, så hvis kvinnen har eggeløsning litt før eller litt etter 4. april, kan også de greie å slå til med en milleniumsbarn, sier Åbyholm.