Ga ungene sine morfinsprøyte

Statsadvokat Ellen Cathrine Greve påsto sikring i inntil fem år - med mulighet til å sette en 32 år gammel kvinne i fengsel, etter at hun forsøkte å drepe sine to barn på ett og tre år med en morfinsprøyte. Men i Høyesterett tapte hun saken fullstendig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

32-åringen, som har stått tiltalt for drapsforsøk mot begge barna sine, får verken straff eller sikring som en følge av tragedien i Bergen for snart tre år siden.

Høyesterett har enstemmig omgjort Gulating lagmannsretts dom, som var i samsvar med statsadvokat Greves påstand. Etter tre år er 32-åringen fri.

Nå har moren igjen samvær med barna sine, som hun forsøkte å drepe med morfin. Morfinen hadde hun stjålet fra apoteket der hun arbeidet på deltid. Kvinnen får imidlertid ikke være alene med barna. Etter drapsforsøkene ble kvinnen erklært sinnssyk. Etter å ha fått terapi og medikamentell behandling, skal hun ikke lenger være i fare for å bli psykotisk.

Bakgrunnen for at Høyesterett er kommet til den oppsiktsvekkende dommen, er kvinnens bedrede psykiske tilstand, og at faren for gjentakelse bare er betinget av at hun blir sinnssyk på nytt.

Hjelpeapparat

Høyesterett mener det etablerte hjelpeapparatet med stor sannsynlighet vil fange opp signaler på en slik utvikling i så god tid, at faren for nye straffbare handlinger kan avverges.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer