Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gå vekk, jeg kan ikke se noe. La meg få dø

To britiske brødre (10 og 12) er tiltalt for drapstrusler, tortur og grov vold mot to jevnaldrende gutter.

DUMPET I RAVINE: Den 11 år gamle gutten ble kastet omtrent ni meter ned en ravine som ligger på nedsiden av der politimannen står før han ble forlatt. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/Scanpix
DUMPET I RAVINE: Den 11 år gamle gutten ble kastet omtrent ni meter ned en ravine som ligger på nedsiden av der politimannen står før han ble forlatt. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To unge brødre, nå ti og tolv år gamle, møtte i dag i Sheffield Crown Court. De er tiltalt for å ha angrepet og torturert en ni år gammel gutt og hans elleve år gamle onkel i Edlington i nærheten av Doncaster i England, melder blant annet Timesonline.

I rettssalen rulles historien om hvordan de to guttene angrep de to andre unge guttene, og til slutt forlot dem 4. april i år. Saken minner på flere måter om det brutale drapet på to år gamle James Bulger i Liverpool i 1993, melder Guardian.co.uk.

Funnet bevisstløs
Ifølge Guardian.co.uk oppdaget Derek Wright den yngste av guttene i sentrum av Edlington. Gutten, som var barbeint, var da så tilsølt av blod at Wright trodde noen hadde kastet rødmaling på ham.

Wright klarte til slutt å få gutten til å si hva han het og hvor han hadde vært. Mens han snakket med gutten, dro sønnen hans ut til området der de antok at gutten hadde gått i fra. På et nedlagt togspor fant han den elleve år gamle gutten, bevisstløs, svært blodig og med store hodeskader. Han tilkalte politi og ambulanse med en gang.

Gutten overlevde, men lå to dager i respirator.

Stoppet på fisketur
Ifølge Timesonline ble de to guttene stoppet av de to brødrene da de skulle ut og fiske. Brødrene krevde at de leverte fra seg mobiltelefonene sine, joggeskoene og lommepengene deres, anslagsvis fem pund.

Da guttene nektet å levere det fra seg, gikk de to brødrene til angrep. De to guttene ble slått med murstein, knivstikket og regelrett torturert. 11-åringen ble også slått med en ødelagt vaskekum, mens 9-åringen ble brent med sigaretter på et øyelokk og et øre.

Ifølge Telegraph.co.uk ble de også tvunget til å utføre seksuelle handlinger med hverandre. De skal flere ganger ha truet med å drepe de to guttene.

De to brødrene skal ha bedt den yngste gutten om å gå derfra og drepe seg selv, mens de sa de skulle kvele hans to år eldre onkel. 11-åringen hadde kvelemerker på halsen da han ble funnet. Han ble kastet omtrent ni meter ned på det nedlagte togsporet da brødrene forlot ham.

På et tidspunkt skal 11-åringen ha tryglet: - Gå vekk, jeg kan ikke se noe. La meg få dø.

Drapstruet en tredje gutt
De tiltalte brødrene har innrømmet angrepet, drapstruslene og torturen. De har også innrømmet at de stjal en mobiltelefon fra den ene av gutta og penger fra den andre. De innrømmet også det seksuelle overgrepet.

Brødrene, som bor på en barnevernsinstitusjon, skal ha flyttet til området bare tre uker tidligere.

De er også tiltalt for å ha drapstruet en annen elleve år gammel gutt en uke før de angrep de to guttene.

Påtalemyndighetene ønsket i utgangspunktet å tiltale brødrene for drapsforsøk. Men brødrene mener det ikke var snakk om det, og innrømmer bare at de angrep dem. Påtalemyndighetene har valgt å droppe dette tiltalepunktet, i samråd med ofrenes familie, først og fremst fordi ofrene da slipper belastningen ved å vitne.

BLE FUNNET GATELANGS: 9-åringen ble funnet blodig på gata i Edlington. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/Scanpix
BLE FUNNET GATELANGS: 9-åringen ble funnet blodig på gata i Edlington. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling