Ga venn oppdrag verdt 45 mill.

Prosjektleder i Oslo kommune granskes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Aftenposten har en prosjektleder i Oslo kommune i løpet av tre år gitt en nær bekjent byggeoppdrag knyttet til oppussing av skolene i hovedstaden for minst 45 millioner kroner.

Full granskning

Kommuneadvokaten og Kommunerevisjonen starter i dag en granskning som følge av avisas avsløring.

Blant prosjektene som de nå må gå etter i sømmene er en rehabilitering av Stovner skole i fjor for 17 millioner kroner og ny gymsal ved Smestad skole for 11,5 millioner.

Den ansatte i Undervisningsbygg, det kommunale foretaket som eier og driver alle 175 skoler i Oslo, har drevet flere bedrifter relatert til arbeidskraft, bygg og eiendom sammen med eieren av firmaet Håndverksekspressen. Det samme selskapet lever for en stor del nettopp av Undervisningsbygg.

Prosjektlederen i kommunene har aldri informert arbeidsgiveren om de ulike rollene han har hatt når han satt ut byggeoppdrag på vegne av kommunen.

- Svært alvorlig inhabilitet

Administrerende direktør Erik Krogseth i Undervisningsbygg KF er helt klar på at hans underordnede med sin tette kontakt med Håndverkerekspressen har vært inhabil.

MILLIONRESULTAT: Smestad skole er en av de mange oppussingsprosjektene sjefen i Håndverksekspressen har fått tildelt fra vennen i Oslo kommune.
MILLIONRESULTAT: Smestad skole er en av de mange oppussingsprosjektene sjefen i Håndverksekspressen har fått tildelt fra vennen i Oslo kommune. Vis mer

- Vi ser svært alvorlig på denne saken, sier Krogseth til Aftenposten.

Håndverkskspressen baserer seg på i overkant av 70 polske ansatte. Noen av disse har de siste årene vært innlosjert i huset til den nevnte kommunale prosjektlederen. Mannen har også vært deleier i et annet firma som leide ut to hus til polakkene  i Skedsmo.

Ifølge Aftenposten har den kommuneansatte ikke besvart avisas henvendelser om saken.