Ga vennen en dødelig vincocktail

Med en rødvinscocktail hjalp rørleggermester Tage Wahl Pedersen (48) sin dødssyke kamerat Fredrik Møller å begå selvmord. Han helte i seg drikken og så døde han. Nå risikerer Pedersen å bli straffet for at han gjorde slutt på lidelsene til sin venn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

65 år gamle Fredrik Møller var dødssyk. Han led av den uhelbredelige sykdommen amytrofisk lateral sklerose (ALS).

ALS er en kronisk, organisk nervesykdom, med liknende kjennetegn som MS. Muskelvev forsvinner, man får lammelser og tale- og svelgevanskeligheter.

Mot slutten var Møller helt lam og hadde også problemer med å snakke. Hans eneste ønske var å få dø.

Fortalte en vits

13. februar 1987 ble ønsket oppfylt av kameraten han hadde kjent i 25 år.

- Vi var på ferie sammen i Benidorm sommeren 1986. Da spurte han meg første gang om å få hjelp til å dø. De to siste månedene spurte han meg hver dag, flere ganger om dagen, om jeg hadde tenkt å trekke meg, sa Pedersen fra vitneboksen i straffesaken mot dødshjelplegen Christian Sandsdalen. 48-åringen, som nå bor i Sverige, tok selv kontakt med Sandsdalen og forsvarer Frode Sulland for å fortelle om sine opplevelser med dødshjelp.

- Jeg gikk inn på kjøkkenet, knuste noen tabletter i en messingmorter og blandet dem med rødvin. Så gikk jeg inn i stua med glasset, fortalte Pedersen. Fredrik Møller fortalte en vits før han helte i seg rødvinscocktailen, som besto av Paralgin Forte og Halcion. En liten stund seinere døde den dødssyke 65-åringen i leiligheten på Østerås i Bærum. Nå risikerer Pedersen å bli straffeforfulgt. Tidlig i år meldte han seg for politiet i Larvik, som overførte saken til Asker og Bærum politikammer. I april ble han avhørt. Politiavdelingssjef Terje Ringstad ved kriminalavdelingen på Asker og Bærum politikammer bekrefter overfor Dagbladet at de har en slik sak under etterforskning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer