Ga verden tre år på å unngå klimakatastrofe. Vi er over halvveis, og ekspertene er skremt

For halvannet år siden meldte de at verden har tre år på seg til å unngå klimakatastrofe. Halvannet år har gått og vi er ikke i nærheten, sier FNs tidligere klimasjef til Dagbladet.

«SNART ER DET FOR SEINT»: Det sa en gruppe prominente forskere og diplomater i et åpent brev sommeren 2017, der de snakker om mulighetene for å stoppe effektene av menneskeskapte klimaendringer. De ga verden en frist påtre år til å ta seg sammen. Nå er vi over halvveis og langt unna målet, advarer klimatopp. Foto: NASA
«SNART ER DET FOR SEINT»: Det sa en gruppe prominente forskere og diplomater i et åpent brev sommeren 2017, der de snakker om mulighetene for å stoppe effektene av menneskeskapte klimaendringer. De ga verden en frist påtre år til å ta seg sammen. Nå er vi over halvveis og langt unna målet, advarer klimatopp. Foto: NASA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): De mange advarslene og desperate ropene fra forskere og aktivister blir stadig flere og mer dramatiske. Det enkle budskapet er at tiden er i ferd med å renne ut for menneskeheten, i forsøket på å hindre de verste effektene av global oppvarming.

- Det tør jeg ikke engang å tenke på. Nei, jeg nekter! For det kan vi ikke la skje. Vi vil ikke la det skje.

Det sier Christiana Figueres, tidligere klimasjef i FN, til Dagbladet på spørsmål om hva utfallet vil bli dersom verdenslederne som er samlet under World Economic Forum i sveitsiske Davos og resten av storsamfunnet ikke tar større grep for å begrense utslippene.

Figueres var som klimasjef i FN helt sentral i arbeidet med å forhandle fram Parisavtalen. Denne uka har hun vært i Davos, hvor hun mener klimautfordringene verden står overfor burde være det viktigste samtaleemnet i alle toppmøtene som finner sted her. Mange mener hun jobber i motbakke i Davos.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer