Ga voldtektspenger til sine egne

SV-statsråd Audun Lysbakken bevilget en halv million kroner til selvforsvar for jenter. 154 000 kroner gikk til hans eget ungdomsparti.

Raus: Barne- og familieminister Audun Lysbakken delte ut 154 000 kroner til en undergruppe av sitt eget ungdomsparti. Organisasjonen Jenteforsvaret, som er en del av Sosialistisk Ungdom fikk pengene til prosjektet Feministisk selvforsvar. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
Raus: Barne- og familieminister Audun Lysbakken delte ut 154 000 kroner til en undergruppe av sitt eget ungdomsparti. Organisasjonen Jenteforsvaret, som er en del av Sosialistisk Ungdom fikk pengene til prosjektet Feministisk selvforsvar. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Midt under den såkalte voldtektsbølgen i høst, vedtok SVs barne- og familieminister Audun Lysbakken å gi en halv million kroner i støtte til selvforsvarskurs for jenter. To organisasjoner ble tipset om at de burde søke, og begge fikk store pengebeløp. 154 000 kroner gikk til organisasjonen Jenteforsvaret, en undergruppe av Lysbakkens eget ungdomsparti, Sosialistisk Ungdom (SU).

Jenteforsvaret fikk pengene til prosjektet Feministisk selvforsvarskurs. Ifølge søknaden planla de å reise til 10-15 videregående skoler og gi unge jenter opplæring i fysisk og mentalt selvforsvar.

- I løpet av våren og sommeren 2011 fikk jeg informasjon om at det fantes et par aktuelle miljø, som vi tok kontakt med for å høre om deres kompetanse, kunnskap og erfaring på området, sier ekspedisjonssjef Arni Hole i Barne- og likestillingsdepartementet (BLD).

Hun opplyser at midlene ikke ble utlyst eller satt ut på anbud fordi de ville at pengene skulle gå til organisasjoner som allerede jobbet med selvforsvar i skolen.

Hektisk Styreleder i Jenteforsvaret Liv-Tone Ruud forteller at de fikk et møte med departementet hvor de diskuterte hvordan de kunne søke og hvordan midlene var tenkt brukt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer