- Gaarder er blitt alvorlig syk

- Av ondskap eller Alzheimers, eller begge, skriver Simon Wiesenthal-senteret i åpent brev til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er direktøren for internasjonale forbindelser hos Simon Wiesenthal Center, Shimon Samuels, som har forfattet det meget krasse brevet mot den norske forfatteren:

««Sofies Verden» er oversatt til 53 språk, og med 26 millioner solgte kopier, vil mange av hans lesere sørge over Gaarders plutselige tap av logisk klarsyn og fremfor alt, hans rekruttering til mørkets krefter», står det i brevets andre avsnitt, som er lagt ut i sin helhet, i oversatt versjon, på nettsidene til Norsk Israel Senter.

Skuffet over Norge

Til Dagbladet.no sier Wiesenthal-direktøren følgende:

- Norge har blitt forrykte de siste ukene. Også før krigen startet. Som en venn av Norge er det veldig trist å oppleve. I forrige uke gikk diskusjonen om å endre skattesystemet slik at det ikke lenger skulle bli lov å donere penger til jødiske veldedighetsorganisasjoner. Tidligere har det kommet en rekke boikottforslag mot Israel, sier Shimon Samuels.

Han er rystet over kronikken til Jostein Gaarder, og sier at «jeg aldri har lest noe som krenker jødene og jødedommen i så stor grad».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer