Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gabbard vil bli USAs neste president

Demokrat og kongressmedlem Tulsi Gabbard sier hun vil utfordre Donald Trump og stiller som presidentkandidat ved neste års valg i USA.

VIL BLI PRESIDENT: Demokrat og kongressmedlem Tulsi Gabbard. Foto: REUTERS/Brian Snyder/File Photo
VIL BLI PRESIDENT: Demokrat og kongressmedlem Tulsi Gabbard. Foto: REUTERS/Brian Snyder/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har bestemt meg for å stille som presidentkandidat og vil komme med en formell kunngjøring innen neste uke, sier Gabbard til CNN.

37 år gamle Gabbard representerer Hawaii i Kongressen, hvor hun sitter i utenrikskomiteen i Representantenes hus. Gabbard tjenestegjorde i Irak-krigen.

- Det er flere grunner til at jeg valgt å ta denne avgjørelsen. Det er mange utfordringer som det amerikanske folk står overfor som jeg er bekymret over og som jeg ønsker å løse, sier hun til kanalen, og nevner tilgang på helsehjelp, straffereformen og klimaendringer blant problemene.

2020 går amerikanerne til urnene for å stemme på landets neste president. Sittende president Donald Trump har tidligere varslet at han ønsker å stille til en ny periode.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!