Gabby (22) funnet død

Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at 22-åringen ble drept.

DRAMATISK: Politiet i USA leter nå etter kjæresten til Gabby Petitio som skal være funnet død etter en bilferie. Video: Youtube / Kameraone. Reporter: Julie Tran. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld ble det gjort funn av en død person i samme området som savnede Gabby Petito (22) ble meldt savnet.

Tirsdag ble avdøde obdusert, og FBI bekrefter nå at det er den savnede Instagram-eventyreren som ble funnet død. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent, men den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på drap, skriver FBIs Denver-kontor i en uttalelse.

Petito ble meldt savnet av familien 11. september, etter at hun ikke hadde gitt livstegn fra seg siden en tekstmelding i slutten av august.

Kranglet med kjæresten

Petito og kjæresten Brian Laundrie (23) la ut på bilferie sammen i juli, med planer om å krysse USA på tvers.

Opprinnelig skulle paret returnere i oktober, men i starten av september vendte Laundrie hjem alene.

12. august, noen uker før siste livstegn kom, ble paret stoppet av politiet på vei til Arches National Park i delstaten Utah. En video politiet i Moab offentliggjorde fredag, viser film fra kameraene som de amerikanske politibetjentene bærer på uniformen. Der framgår det at Petito hadde hatt en opprivende krangel med kjæresten.

- Vi har kranglet i morges. Noen personlige greier, sa en tydelig opprørt Petito.

STANSET: Politiet har offentliggjort denne videoen av Gabby Petito (22) og kjæresten Brian Laundrie (23). De ble stanset av politiet i Arches National Park i Utah 12. august. Én måned seinere ble Gabby meldt savnet. Video: AP. Vis mer

Kjæresten Laundrie sa på sin side at paret begynte å knuffe da han gikk inn i bilen med skitne føtter. Han gjorde det også klart at han ikke ønsket å anmelde Petito for vold. Politibetjentene på stedet sa angivelig at det var Petito de oppfattet som den aggressive i krangelen.

Mandag kveld offentliggjorde politiet også et lydopptak av en nødsamtale fra en som ble vitne til paret i Moab 12. august - før de ble stoppet av politiet.

«Mannen slo jenta (...). De løp opp og ned på fortauet, han slo henne og så kjørte de av gårde», skal innringeren ha sagt i samtalen, som varte i 49 sekunder, ifølge The Independent.

FORSVUNNET: BRian Laundrie (23), som betegnes som en person av interesse, er også forsvunnet. Foto: North Port / Florida Police / Handout / Reuters
FORSVUNNET: BRian Laundrie (23), som betegnes som en person av interesse, er også forsvunnet. Foto: North Port / Florida Police / Handout / Reuters Vis mer

Forloveden forsvunnet

Laundrie, som politiet har omtalt som en «person av interesse», har siden nektet å uttale seg om saken, og fredag ble det kjent at også Laundrie har forsvunnet.

Det bekreftet både politiet og Laundrie-familiens advokat, Steven Bertolino. Familieadvokaten til Petitos pårørende, Richard Stafford, bestrider imidlertid at kjæresten er forsvunnet.

- Han er ikke forsvunnet. Han gjemmer seg. Gabby er den eneste som er savnet, slo Stafford fast lørdag.

Mer enn 50 politibetjenter har i flere dager søkt etter ham i et 24 000 dekar stort område i Sarasota County i Florida med mange turstier og teltplasser.

Forlovedens hjem betegnes nå som et åsted, skriver Newsweek. FBI skal ha fått godkjent en ransakelsesordre på huset.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer