Gabby er åtte år, men har hud som et spedbarn

Pensjonert forsker leter etter «ungdomskilden» i en kropp som ikke vokser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens hennes jevnaldrende forlengst har begynt på skolen, er Gabrielle (8) fortsatt på spedbarnsstadiet. Tilstanden hennes er gåtefull, men har gitt aldersforskeren Richard F. Walker håp om å løse aldringsgåten.

Mystisk tilstand Ifølge ABC News lider bare en håndfull personer i verden av den mystiske tilstanden som gjør at Gabrielle nesten ikke vokser.  Tre av dem inngår i Walkers prosjekt.

- Gabrielle har omtrent ikke forandret seg noen gang. Hun har blitt litt lengre og vi har fått henne inn i klær for barn på tre til seks måneder i stedet for fra null til tre måneder, forteller hennes mor, Mary Margret Williams (38).

Gabrielles hud er som et spedbarns, og hun veier bare cirka fem kilo.

TV-dokumentar
Nå er Gabby og to andre med den samme mystiske tilstanden med i en dokumentar på TV-stasjonen TLC, «40 år gammelt barn: Et nytt tilfelle», som sendes i dag.

I forhåndsomtalen av programmet skriver TLC at familien hennes for to år siden begynte å lete etter grunnen til Gabbys tilstand, men at selv ikke avansert medisinsk testing kunne gi noen diagnose.

De to andre som er med i programmet er en 29-åring fra Florida som har kroppen til en 10-åring, og en brasiliansk kvinne på 31 som er på størrelse med en to-åring.

Walkers prosjekt
Gabby er også en av deltakerne i forskningsprosjektet til Richard F. Walker.

Hennes foreldre er troende katolikker, og var ifølge ABC News først motvillige til å la datteren inngå i Walkers prosjekt.

De lot seg overbevise av at målet ikke er å holde folk i live for alltid, men å hjelpe folk som strever med følgene av aldring.

Det ser likevel ut til at Walker selv lar seg fascinere av letingen etter «ungdomskilden».

«Biologisk udødelig»
I en av sine forsøkspersoner fant Walker skade på en av genene som skaper såkalt ustoppelig utvikling i menneskekroppen («developmental inertia»).

Han mistenker at denne mutasjonen er lokalisert til reguleringsgener på det andre kvinnelige X-kromosomet.
 
- Hvis vi kunne identifisere dette genet og så i tidlig voksenalder kunne «tie» uttrykket for ustoppelig aldring, finne en av-knapp, når du gjør det, er det perfekt homeostase og du er biologisk udødelig, sier Walker, som er pensjonert fra Universitetet i Florida og nå er tilknyttet Alle barns sykehus i St. Petersburg, Florida.

Ikke for alltid
Ifølge Richard F. Walker er mekanismen som får oss til å bli eldre uunnværlig for at vi skal utvikle oss og for at kroppens deler skal virke sammen. Problemet er at den ikke stopper, selv etter at kroppen er fullt utviklet.

Selv om Walker håper å finne av-knappen, betyr ikke det at han mener folk skal leve for alltid.
Sykdom og ulykker kan heller ikke en slik «av-knapp» gjøre noe med.