Gabe og Brittany tapte 4,8 millioner etter quiztabbe - får ny sjanse

Her er intervjuet som viser at Fox-tv tok feil og snøt paret.

OVERTALTE: Her overtaler Gabe Okoye kjæresten Brittany Mayi til å satse alt på Post it-lapper. Han har rett, men tapte likevel 4,8 millioner.
OVERTALTE: Her overtaler Gabe Okoye kjæresten Brittany Mayi til å satse alt på Post it-lapper. Han har rett, men tapte likevel 4,8 millioner.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I quizprogrammet «Million dollar money drop» på Fox resonerte Gabe Okoye og Brittany Mayi mandag seg fram til at Post it-lapper ble solgt fra butikkhyllene før Sonys Walkman og Macintosh datamaskiner.

De hadde rett, men dårlige undersøkelser fra Fox selv gjorde at paret ble fradømt 800 000 dollar, eller 4,8 millioner kroner.

Overbeviste kjæresten Mens folk verden rundt startet sine egne undersøkelser og publiserte funn som støttet paret på nettet, stod tv-kanalen først på sitt. Diskusjonsforumet på hjemmesidene deres ble pepret med krav om boikott av programmet og oppreising for paret.

Mange seere følte synd på Gabe Okoye, som hadde overbevist sin kjære om å satse millionene på de gule lappene. 

Til slutt valgte Fox å innrømme feilen og gir dem nå en ny mulighet, ifølge produsent Jeff Apploff. I en uttalelse, gjengitt på blant annet Daily Mail, sier han at selskapet som selger post it-lapper, 3M, hadde feilinformert Fox.

Intervju I et intervju med Financial Times publisert på nett i begynnelser av denne måneden forteller post it-lappens far, Art Fry, om hvordan den ble solgt i fire amerikanske byer allerede i 1977, to år før Sonys Walkman kom på gata.

Den gang het de «Post N Peel».

- Som et resultat av ny informasjon vi har fått fra 3M (produsenten, red anm.) er det bare rettferdig å gi våre deltakere Gabe og Brittany en ny mulighet til å spille «Million dollar money drop», sier Apploff.

Uenige Paret hadde først ulike oppfatninger av hva som var rett. Brittany mente det måtte være Walkman fra Sony, men Gabe fikk til slutt overtalt henne til å satse 800 000 dollar på at det var Post it-lappene som var riktig svar.

De satset også en liten resverløsning, 80 000 dollar, på Walkman selv om Gabe sa at han var helt sikker på at han hadde rett.

Da tenketiden var ute, fikk paret beskjed om at det var Sony Walkman som var riktig alternativ. Gabe knakk sammen i et hjørne, og klarte bare så vidt å fortsette spillet. Brittany fikk dratt ham tilbake, for å spille for de resterende 80 000 dollarene, men også disse tapte de.

ARRESTERER FOX: Et intervju med post it-lappens oppfinner i Financial Times viser at Fox-tv tok feil og paret de fradømte 4,8 millioner kroner i et tv-program hadde rett: Post it-lappen kom foran både Walkmanen og Macintosh datamaskiner. Skjermdumt: Ft.com
ARRESTERER FOX: Et intervju med post it-lappens oppfinner i Financial Times viser at Fox-tv tok feil og paret de fradømte 4,8 millioner kroner i et tv-program hadde rett: Post it-lappen kom foran både Walkmanen og Macintosh datamaskiner. Skjermdumt: Ft.com Vis mer