Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gaddafi beordret Lockerbie-bomben

Britiske myndigheter har beviser for at Muammar Gaddafi sto bak Lockerbie-bomben. Bevisene blir likevel ikke offentliggjort fordi Storbritannia ønsker å normalisere forholdet til Libya. Det skriver London-avisen Sunday Times i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen hevder å ha sett «klare beviser» på den libyske lederens personlige delaktighet i terror-aksjonen, som kostet 270 mennesker livet i 1988, men unnlater å publisere disse fordi britiske myndigheter truer med rettsforfølgelse.

- Vi har lenge kjent til at Gaddafi ga ordren. Det er skammelig av ham å late som noe annet, og det er enda mer skammelig av den britiske regjeringen å la ham slippe av kroken, sier en høytstående britisk etterretnings-offiser til avisen.

I følge britisk etterretning ga Gaddafi ordre om at en bombe skulle plasseres i det amerikanske Pan Am-flyet som hevn for at USAs president Ronald Reagan i 1986 sendte amerikanske bombefly til Tripoli. Den libyske lederens adoptivdatter var blant dem som ble drept under de amerikanske flyangrepene.

To libyske etterretningsagenter ble i forrige måned utlevert til Nederland, der de skal møte for en internasjonal domstol og svare for sin befatning med terror-bomben.

Straks de to var utlevert møtte representanter for britisk UD libyske kolleger til hemmelige samtaler i Roma, med sikte på å gjenoprette de diplomatiske forbindelsene.

(NTB-Reuters-AFP)